admin
  • 0

God morgon,

Efter en lite hal cykelfärd är jag på mitt jobb och skall snart sätta igång och arbeta. Idag börjar jag lite senare, så jag har tid att skriva innan min arbetsdag sätter igång. Igår kväll kände jag mig lite förkyld men idag är jag piggare och det är skönt. Min löpning på bandet gick helt ok i morse, så jag hoppas att jag klarar mig undan en infektion.

I kväll är det dags för träff med bokklubben jag är med i och jag skäms för att jag inte hunnit läsa ut boken riktigt ännu, men jag är nästan färdig och jag får väl säga till mitt försvar att jag haft ganska mycket annat att göra på sistone. Mitt mål är dock naturligtvis att läsa ut boken och jag kan rekommendera den (The Happiness Project). Jag funderar själv på att starta ett Lyckoprojekt inför nästa år. Jag har blivit inspirerad av mycket som står i boken, även om jag inte håller med om allt!

Om jag hinner efter min arbetsdag, bokklubbsträff och alla andra saker som skall göras, så hoppas jag kunna läsa mer om yoga för barn. I boken jag håller på att läsa nu “Yoga Calm” (av L.Gillen och J. Gillen 2008:21), så tar författarna upp en rad studier där man undersökt yogans effekt på barns hälsa och självförtroende. De visar att det verkar finnas ett positivt samband mellan yoga och akademiska prestationer samt mellan yoga och självförtroende. Detta kan bero delvis på hur yogaprogrammen är uppbyggda och på vad de fokuserar, men jag tror att all yoga på något sätt är nyttig för barn (och vuxna). Jag har som mål att i min barnyoga jobba med roliga lekar och rörelse, men också med avslappningsövningar. I tonårsyogan vill jag fokusera mycket på självförtroendet, men naturligtvis också på den rent fysiska delen.

Nu önskar jag er en fin måndag i kylan och snön.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.