Bringing Yoga to Life

150 150 admin
  • 0

Jag har inte skrivit på nästan en vecka och det känns väldigt tråkigt. Tyvärr har jag otroligt mycket att göra med mitt lärarjobb för tillfället (rättningshögarna bara växer), så det har inte funnits mycket tid att skriva. Snart blir det emellertid bättre och det ser jag verkligen fram emot!

Det är så härligt att sommaren har kommit! Barnen har lekt ute idag och jag har i alla fall kunnat sitta ute och rätta en liten stund. När jag kunnat ta en paus från rättningsarbetet har jag läst boken “Bringing Yoga to Life” av Donna Farhi (se tidigare inlägg). Det är en väldigt intressant bok som gett mig en helt ny förståelse av yogan. Jag har hållit på ett tag nu med min asanautövning, men känner att jag fortfarande har mycket kvar att lära både när det gäller det fysiska, men också filosofin bakom. Farhi förklarar väldigt bra och med anknytning till vardagen vad yoga egentligen handlar om. Ibland har det varit svårt för mig att ge ett tydligt svar när någon har frågat mig vad yoga egentligen handlar om, men med informationen i denna bok tycker jag att jag fått en mycket tydligare bild. Naturligtvis kan man tolka yogan på oändligt många sätt, men författarens förklaringar stämmer mycket överrens med den bild jag hade. Med hjälp av boken har den bilden dock blivit mycket klarare. Jag tror dessutom att jag kommer att kunna använda boken i min undervisning. Roligt!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.