Meditation

150 150 admin
  • 0

Idag har det varit en intensiv dag, så just nu är jag ganska trött. Tyvärr har jag fortfarande ont i halsen, men det är i alla fall inte sämre än igår. Jag fortsätter att kurera mig med thé och honung.

I morse orkade jag i alla fall med en halvtimmes yogapass och det kändes skönt, fast när man blir störd av barnen hela tiden är det svårt att koncentrera sig. Att vara småbarnsförälder är inte alltid lätt och det gäller verkligen att planera in tid för träning för att det skall bli gjort. Jag har hittat en strategi som funkar ganska bra för mig. Jag går helt enkelt upp ca. 1 timme innan barnen vaknar och kör min yoga eller cyklar på träningscykeln. Det är inte alltid som jag känner mig motiverad när jag vaknar strax efter 5.30, men när jag väl kommit upp så känner jag mig mycket, mycket bättre. Det är en speciell känsla att tassa upp när alla sover och huset är helt tyst.

I dag har jag som jag skrev inte haft så mycket energi och det har märkts på mitt humör. Jag har inte riktigt orkat vara så positiv som jag skulle vilja vara. Det är intressant att lägga märke till hur just trötthet påverkar hur man tänker och reagerar. I sådana lägen borde man lyssna mer på sin kropp och ta en minipaus. Jag hoppas komma igång mer med min meditation under detta år. Det kan säkert hjälpa att bara sitta stilla några minuter och samla sina tankar. För mig har det dock varit svårt att komma in i meditationen. Jag är en människa som hela tiden har idéer och tankar i huvudet, så jag vet med säkerhet att jag behöver sitta och ta mig tiden till att lyssna inåt, men jag har haft svårt att motivera mig. Yogan ger ju mig ett slags meditation i rörelse, men jag skulle även behöva sitta stilla för att hämta kraft. Jag har två bra böcker om meditation, som jag redan läst, men kanske skulle läsa om för att hämta inspiration. Mitt mål är att försöka att meditera 7 minuter varje dag i en månad och se om det ger mig något.  Jag skall rapportera här hur det går!

Leave a Reply

Your email address will not be published.