Mörk söndag

360 360 admin
  • 0

Hej! Hoppas att den här söndagen har varit mysig för dig. Just nu är klockan tjugo över fem och det är redan kolmörkt ute. Jag var tvungen att tända några ljus för det kändes så ruggigt här hemma.

Dagen har annars varit bra. I morse sprang jag med Peter för första gången på jättelänge. Han har ju tyvärr fått diagnosen artros i sitt högra knä och har fått stå över löpningen under en lång tid. Han kommer nog inte kunna springa regelbundet i fortsättningen heller, men någon gång då och då funkar. Det var roligt att ha sällskap på min runda. Ibland blir det lite långtråkigt när det bara är Buster och jag :-).

På förmiddagen åkte vi hela familjen till min mormors och morfars grav som ligger i Mölnlycke vid Råda kyrka. Det är så vackert där och när jag kom till graven blev jag väldigt känslomässigt berörd. Jag tror det var en massa minnen som kom tillbaka och naturligtvis saknar jag dem också, speciellt mormor som levde fram till 2000. Hon var en speciell person i mitt liv, som betydde mycket. Ibland, i det intensiva liv man lever, är det som om saknaden försvinner fast den egentligen finns där undermedvetet… Är i alla fall otroligt tacksam att min fina mormor Greta fick leva fram tills hon var 93 år.

Just nu håller jag faktiskt på att släktforska om min mormors sida av släkten. Hennes pappa var nämligen okänd och jag försöker klura ut vem det skulle kunna vara. Tyvärr har jag inte fått något napp ännu, men jag ska skicka efter ett DNA-test från MyHertiage och se om det kan ge resultat. Hoppas det!

Gårdagens reflektion var att jag skulle fokusera mer på att vila under helgerna. Det gick så där igår, men ska försöka ikväll i alla fall :-). Jag har en lång läslista, så jag ska lägga mig i soffan om en stund och koppla av med mina böcker där.

Dagens citat kommer från en man som heter John Assaraf och lyder. “Work more on your mindset and emotional management than you do on anything else” och detta håller jag med om till 110%. Ju äldre jag blir desto mer förstår jag hur oerhört viktigt ens “mindset” eller attityd/tänkesätt är. Det är så mycket i livet som vi inte kan påverka, men vi kan alltid påverka hur vi reagerar på det som händer. Naturligtvis är det inte alltid lätt. Jag skulle säga att det är jättesvårt ibland, men det går. Det betyder inte att vi inte ska bli ledsna och arga när hemska saker händer, men när vi är i den typen av “mindset” kan vi inte gå vidare. Vi fastnar och blir frustrerade, vilket ofta leder till en negativ nedåtgående spiral. I sådana situationer måste man försöka hitta vägar att hantera sina känslor och sitt sätt att tänka. När det hänt något allvarligt behöver vi kanske hjälp, men i mer vardagliga situationer kan vi hantera det själva. Det gäller bara att vara medveten om sina tankar och hur man vänder dem från negativa till stärkande och hoppfulla (inte blint positiva). Jag jobbar på det här hela tiden. Ibland går det bra och ibland går det sämre, men jag är i alla fall medveten och tycker det hjälper mig att känna mig bättre och gladare. Vad tycker/tänker du om det här?

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.