Ny yogavecka med höftöppnare, hunden och mer mindfulness

1024 682 admin
  • 0

Jag har inte skrivit på över en vecka. Delvis beror det på att jag kände mig lite krasslig i måndags (i förra veckan). Jag fick ont i huvudet och hade en liten släng av feber. Som tur var gick det över och jag var relativt pigg på tisdagen igen. Trots det (eller snarare på grund av det) har min energinivå inte riktigt varit som vanligt, men nu känns det bättre. Det soliga vädret som vi har nu hjälper till öka orken och det är lättare att hitta kraft.

I förra veckan började vi med ett nytt tema. Dels jobbar vi med höftöppnare och dels har vi fokuserat lite grand på vår inre dialog i samband med att utövar mindfulness när vi yogar. Jag tycker själv att det är nyttigt att ibland stanna upp och lyssna på vad våra tankar säger oss. Ibland är de neutrala, ibland positiva och ibland negativa. Det tror jag är naturligt och jag tror inte att man kan ha ett liv helt utan negativa tankar, men ibland är de där negativa tankarna överdrivet kritiska mot oss själva och det tror jag inte hjälper oss i vår utveckling.

Genom att acceptera våra tankar och inte aktivt försöka trycka bort dem är det faktiskt lättare att de försvinner och på det sättet känner vi oss mindre stressade och kanske till och med lite lyckligare, så vi försöker att göra det under våra yogapass (och i vardagen också).

Vi kommer att fortsätta med samma tema den här veckan, men med ett tillägg att vi skall titta lite extra på “hunden” som position. I förra veckan frågade en utav mina elever om den och därför gör vi en extra genomgång. Hunden är ju en position som vi återkommer till många gånger under ett yogapass, så det är extra viktigt att vi vet hur vi utför den på bästa möjliga sätt för vår kropp.

Namaste,

Johanna

16sept14.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.