Påsklov och ledigt från yogan den här veckan

577 1024 admin
  • 0

Påsklovet har börjat för barnen och jag kom precis på att det kan vara bra att skriva här på bloggen för att påminna att det tyvärr inte är någon yoga den här veckan och inte heller på tisdag i nästa vecka. Jag berättade för alla som var på lektionerna i förra veckan, men det var ju några som hade förhinder och inte kunde komma.

Jag skall mest vara hemma med barnen den här veckan, men skall samtidigt försöka att få lite jobb gjort på eftermiddagarna och kvällarna.

Idag var barnen och jag på biblioteket i Härlanda och lånade lite nya böcker. Just nu känner jag att jag behöver inspiration för min matlagning. Tyvärr har jag ju haft lite problem med min mage  under några månader och inte riktigt kunnat äta det jag brukar. Jag har försökt att dra ned på mitt kolhydratintag och även sockret och det har gått ganska bra, men det är inte alltid så lätt. Jag tycker det är viktigt att hitta en balans när det gäller maten och speciellt att hitta det som passar en själv. Det är inte alltid så lätt med tanke på alla budskap vi översköljs med från alla håll. Skall man följa en diet? Bli vegan? 5:2? 6:1? Paleo???

För min egen del går jag efter devisen att äta så mycket frukt och grönt som möjligt och sedan har jag blivit mer försiktig med pasta,bröd och socker. Jag vet att det inte är helt bra att äta så mycket frukt pga. sockerinnehållet, men jag tror ändå att det positiva överväger.

Jag tror samtidigt att det är viktigt att man också försöker att slappna av så att man inte hamnar i “hälsostressen”. Stress är ju också dåligt för välmåendet.

Ja, det är inte helt lätt att försöka att leva på “rätt” sätt. Ibland känns det som om man gör fel vad man än gör och det är kanske det som får människor att ge upp eller att inte ens försöka leva ett hälsosammare liv. Det är ju också synd eftersom varje försök till ett sundare liv är bättre än inget alls.

Kanske räcker det att börja med att röra på sig lite mer än man är van vid. En timmes yoga är en bra början och jag tror att det kan hjälpa på många sätt. Främst för att yogan gör att man blir mer medveten om vad man vill och det kan i sin tur öppna upp för ett ännu aktivare och sundare liv.

Namaste,

Johanna

140414

Leave a Reply

Your email address will not be published.