90 Minutes to Change the World

150 150 admin
  • 0

Nu har det gått nästan två veckor sedan jag skrev sist. Arbetet med yogastudion går framåt och jag är väldigt förväntansfull. Det skall bli så roligt när allt är klart. Jag har dessutom beslutat att satsa mer på yogan efter sommaren. Yogan betyder så mycket för mig att jag vill ägna mer tid åt den och att sprida dess budskap.

Jag har inte skrivit på ett tag, men det betyder inte att jag legat på latsidan… Jag har precis börjat en webb-kurs som heter “90 Minutes to Change the World” med Amy Ippoliti (se www.amyippoliti.com). Amy är en väldigt inspirerande framgångsrik yogini från USA och kursen fokuserar på hur man kan utvecklas till en bättre yogalärare.  Hittills har den varit väldigt givande och jag önskar bara att jag hade ännu mer tid att lägga ned för att fördjupa mig ytterligare.

Annars har mina tankar snurrat ganska mycket kring Anusarayogan och dess “grundare” John Friend på sistone. Jag har ju själv gått en fantastisk yogalärarutbildning hos Anja Bergh som är Anusara certifierad och jag älskar Anusarayogan och dess principer samt teman, men de senaste tio dagarna har det hänt väldigt mycket inom Anusaran och jag vet faktiskt inte vad jag skall tänka och tro. Jag vill inte skriva mer om det här, men det är klart att det känns oroväckande (för denna yogaform) att så många erfarna och rutinerade yogalärare bestämt sig för att gå sina egna vägar.  Ni kan själva läsa på www.yogadork.com eller www.elephantjournal.com.

Nej nu skall jag gå och lägga mig och läsa lite anatomi. Jag skall försöka att skriva lite oftare framöver.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.