En solig lördag med föredragsskrivande, promenader och funderingar kring beslut

576 1024 admin
  • 0

Jag skrev inte igår, men det var en bra dag. Det enda negativa med fredagar att jag ofta är väldigt trött. Efter fyra och en halv timma yoga på torsdag kväll och sedan morgonyoga på fredag är jag tömd på energi, men nu känner jag mig pigg igen. Det har varit en fin vårdag här i Göteborg och jag har passat på att gå två promenader. Det var skönt att komma ut i solen.

På för- och eftermiddagen jobbade jag med mitt föredrag som jag skall hålla på onsdag och nu är det färdigt. Det känns skönt och imorgon skall jag gå igenom det och börja öva. Jag planerar också att färdigställa det sista föredraget för Nösund och gå igenom sekvenserna inför helgen. Under veckan kommer jag inte att ha så mycket tid för det.

Ja, nästa vecka kommer att bli intensiv. Det är lätt att känna sig stressad i sådana lägen, men jag jobbar med att inte oroa och stressa upp mig i onödan. Jag är innerst inne en person som vill ha kontroll och det är inget fel med det, men det blir ett problem om man vill kontrollera det man inte har någon kontroll över. Jag försöker därför att bli bättre på att lita på att allt löser sig på bästa sätt.

Nästa vecka kommer jag också att vara tvungen att ta några ganska stora beslut vad gäller mitt jobb det närmaste året. Det känns lite nervöst, men med mitt nya tänkesätt är jag inte så orolig. Jag vet att det kommer att bli bra vad jag än väljer. Det kommer bara att bli på olika sätt.

Dagens citat hänger ihop med det jag precis skrev. Det är: “There is always a solution of the highest good”. Ibland kan man fastna när det gäller att ta ett beslut för man är så rädd att man skall välja fel. Det kan också handla om att man inte tror att det finns en lösning på ett problem man har, men jag tror att det alltid finns det. Ibland måste man bara göra något.  Det värsta är att bara stå still och inte agera. Jag menar inte att jag tror att man skall handla direkt. För det mesta är det väldigt bra att sova innan man tar ett beslut, men man skall nog inte vänta för länge. Jag tror många har en tendens att vara sådana (inklusive mig själv).  Jag är fortfarande i ett slags tvekan vad gäller min yrkeskarriär, men den osäkerheten kommer egentligen inte från mig själv utan utifrån. Innerst inne vet jag vad jag vill göra. Problemet är att stå för beslutet och konsekvenser som kommer med det, men det är väl det som det innebär att vara vuxen :-).

Hoppas att ni får en skön lördagskväll!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.