Ett år sedan min disputation

150 150 admin
  • 0

Idag började jag dagen med att springa 14 km. Det gick bättre än löpningen igår, men tyvärr har jag fortfarande svårt att komma upp i fart. Kanske beror det på att jag springer tidigt på morgonen eller så är jag helt enkelt inte tillräckligt vältränad ännu. Vi får se hur det går om två veckor…

Det var härligt med lite sol och värme idag. Barnen har spelat fotboll på gräsmattan och jag har suttit ute på balkongen en stund. Annars har jag ägnat större delen av dagen till att deklarera för mitt företag och det känns väldigt skönt att det är gjort. Än så länge är min verksamhet relativt liten, men jag hoppas kunna utöka lite grand nästa termin. Jag har många idéer, men vi får se vad jag kan genomföra. Att ta ett ännu större steg ut i ett slags osäkerhet kräver dock mod och jag håller därför på att bearbeta mig själv.

Idag är det ett år sedan jag disputerade med min avhandling “Durch Zweisprachigkeit schneller ans Ziel?”. Det var en fantastisk dag, som jag aldrig kommer att glömma. Min tid som doktorand var relativ lång och jag hade många roliga och ibland kämpiga år på universitetet. Ibland saknar jag möjligheten jag hade då att verkligen gå på djupet och studera något som intresserar mig så mycket. Mitt största intresse är vilka olika fakorer som påverkar hur väl man lär sig ett språk. Det är otroligt spännande, speciellt eftersom jag har ett allmänt intresse av holistiskt tänkande t.ex. när det gäller hälsa. Mycket hänger ihop med varandra och det finns faktiskt många likheter mellan på ytan olika områden. Motivation är t.ex. en betydelsefull faktor som återkommer både när det gäller språkinlärning och hälsa!

Namaste,

Johanna

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.