Fredag

576 1024 admin
  • 0

Hej, jag hade tyvärr inte tid att skriva igår och nu är det redan fredag eftermiddag. Jag har precis varit på min skola och hämtat upp några prov som jag ska rätta. Eleverna har skrivit slutprov och jag ska assistera några lärare med bedömning.

Igår hade jag ingen undervisning på skolan, men en privatyogalektion på kvällen. Under dagen jobbade jag mycket med min text och kommer långsamt framåt. Jag försöker verkligen att stanna upp vid nästan varje mening och vända och vrida på orden. Jag vill att språket ska bli så bra som möjligt. Det är roligt och spännande att se hur många sätt det går att uttrycka en och samma sak på.

Snart närmar jag mig slutet av texten och måste skriva ihop de sista sidorna, så att det blir riktigt bra. Det var rätt beslut att läsa igenom texten även om inte allt var färdigt. Det har fått mig att se ännu tydligare vilka karaktärerna verkligen är och vad jag måste lägga till för att göra berättelsen ännu bättre.

Jag har också börjat läsa en ny bok “The Power of Writing It Down” av Allison Fallon. Den handlar om hur viktig skrivprocessen är för välmåendet. Jag har berättat här på bloggen förut att jag skriver dagbok varje dag. Det är något jag aldrig skulle kunna sluta med. Dagboken är med mig överallt och hjälper mig i en mängd situationer, speciellt om jag har problem eller står inför ett svårt beslut. Att skriva om det som händer i livet ger en ett skönt perspektiv på saker och ting, så det är verkligen att rekommendera.

Hittills har författaren mest skrivit om vikten av att skapa en rutin för sitt skrivande. Hon tar också upp att det är av stor betydelse att ha en fysisk plats där man skriver. Jag älskar verkligen mitt arbetsrum. Det är min heliga plats, där jag yogar, mediterar, skriver, läser och jobbar med arbetet för skolan. Det är verkligen mitt rum och speglar min personlighet och det jag står för. Alla har naturligtvis inte möjligheten att ha ett eget rum, men kanske kan man i alla fall ha en liten vrå någonstans där man får plats med sin dator och annat som man behöver? Jag tror det är viktigt för alla som jobbar kreativt.

Nu ska vi snart äta indisk mat tillsammans och sedan titta på något på tv. Vi har sett några avsnitt av Maria Wern. Än så länge tycker jag kanske inte att de håller så hög kvalitet, men det är roligt att se miljöerna från Gotland, där vi var förra året.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.