Hälsorevolutionen

768 1024 admin
  • 0

Det är torsdag eftermiddag och jag skall snart stänga av datorn och förbereda mig för eftermiddagens och kvällens yogakurser. Torsdagar är intensiva, men jag är nöjd och tänker positivt. Tankarna och min inre dialog har väldigt stor betydelse för hur jag känner mig. I morse sprang jag tidigt och undervisade mitt första yogapass klockan sju. Idag kunde inte Peter vara med eftersom han är i Skottland på konferens. Det var synd, men vi hade en trevlig stund ändå.

Under dagen har jag jobbat med och funderat över hur jag skall kunna nå ut med mitt arbete angående grit och mindset. Jag kommer att utforma tre olika föreläsningar som jag skall erbjuda skolor, föräldrar och elever. Jag tror att det är bra att ha färdiga paket så att det blir tydligare vad innehållet är i mina föreläsningar/workshops.

Den sista timmen idag hade jag tid att sitta med mitt skönlitterära skrivande. Jag hade tänkt komma igång med boken igår, men tiden räckte inte till. Nu har jag istället jobbat med strukturen på berättelsen och kommit ganska långt. Det känns bra. Jag längtar efter att “träffa” karaktärerna igen och är nyfiken hur det kommer att gå för dem :-). Att fundera och fantisera ut olika scenarier är väldigt roligt. Jag har gjort det i huvudet sedan jag var liten och har alltid varit intresserad av människor och deras öden. Jag älskar reality-tv, för där hittar jag mycket inspiration (men jag läser förstås en massa böcker också :-)) Att titta in i andras liv får mig att fundera och inspireras.

Jag lovade ju igår att berätta vilken bok jag läser just nu. Det är Hälsorevolutionen av Maria Borelius och jag måste säga att det är en väldigt intressant bok (en av mina standardfraser – jag vet :-), men det finns så många intressanta böcker!). Mycket av det Maria skriver om känner jag till sedan innan, men det betyder inte att boken är överflödig. Det behövs många böcker på det tema hon skriver. Ju fler människor som inspireras och får kunskap om vad man själv kan göra för att må bättre, desto bättre! Jag tycker Borelius skriver på ett lättsamt sätt utan att det blir ytligt och jag gillar hennes ärlighet och många av hennes tankar. En klart läsvärd bok!

Nu är det dags för mig att avsluta arbetet framför datorn.

Ha en fin torsdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.