Internationella yogadagen

1024 683 admin
  • 0

Idag är det internationella yogadagen. Den har funnits sedan 2015 och jag måste vara ärlig och säga att jag nog ibland har glömt av den. För mig är det ju internationella yogadagen varje dag :-)! Jag kan inte leva utan yogan!

När jag hörde att det var den internationella yogadagen, tänkte jag tillbaka på min egen yogaresa. Vissa av er har redan hört mig berätta hur jag som tonåring hittade en bok på biblioteket om yoga och lånade hem den. Jag kommer faktiskt ihåg exakt var jag satt i mitt rum när jag tittade i den och minnet som etsade sig fast var hur boken illustrerade olika metoder att rena kroppen. En var att på något sätt svälja en trasa. Jag blev helt förskräckt och lämnade tillbaka boken direkt. Det lät helt enkelt inte som något för mig.

Jag vet att den reningsmetoden jag läste om existerar inom yogan, men yoga är ju så mycket mer och det var synd att jag inte läste vidare i boken och började intressera mig för de olika positionerna, men nu blev det inte så. Istället dröjde det fram till år 2000 innan jag på allvar blev nyfiken på yoga igen. Vid den tidpunkten bodde Peter och jag i Melbourne och jag minns hur jag hittade en yogabok i en bokhandel som jag köpte med mig hem. Vår lägenhet var så liten, så jag brukade yoga på det hårda golvet i badrummet. Jag härmade positionerna, men hade fortfarande ingen aning om hur man skulle andas. På den tiden använde jag knappt internet. Youtube existerade inte ens. Tänk vilken skillnad från idag!

Mitt yogaintresse bara växte och växte och mest var det genom böcker som jag lärde mig. År 2010 bestämde jag mig för att ta steget att påbörja en yogalärarutbildning. Det var otroligt svårt i början. De flesta som gick kursen med mig undervisade redan och var jätteduktiga, men jag gav inte upp och långsamt men säkert gick det bättre.

Nu har jag hållit på med yoga i 18 år. Det är inte klokt vad fort tiden går och det som är spännande är att yogan ständigt ger mig något nytt.

Hoppas att du har möjlighet att yoga idag! Kom ihåg att en solhälsning ibland räcker eller en minuts meditation för att känna sig lite lugnare och mer harmonisk.

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.