Lite om min läsning

683 1024 admin
  • 0

Som du kanske vet gillar jag att läsa (och att skriva så klart :-)). Jag har alltid läst mycket skönlitteratur, men de senaste åren har jag skiftat och läser mest facklitteratur. Det har bl.a. sina orsaker i att jag läste många olika fackböcker under tiden jag skrev Alla kan lyckas med sina studier!

Jag har fortsatt att läsa mycket facklitteratur även efter min faktabok kom ut, dels eftersom jag håller på med en uppföljare och dels för att jag är jätteintresserad av att lära mig mer om hälsa, välbefinnande och motivation.

Jag har ju också skrivit Systrar, sol, stränder och en smula yoga och har förhoppningar att fortsätta skriva skönlitterärt och därför är det också viktigt för mig att läsa romaner. Jag har en hel lista på böcker jag vill läsa, men tyvärr hinner jag inte igenom så många som jag hade önskat. I förra veckan läste jag dock hela två romaner: Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson och Between Sisters av Kristin Hannah.

I Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson står tre generationer kvinnor i fokus. Josefin som är yngst bor på Österlen med sin pojkvän Harald. De satsar allt på en gård de har köpt där. Sally är Josefins mamma och bor i Stockholm. Sally och Josefin har dålig kontakt. Vanja är Josefins mormor och Sallys mamma. Hon lämnade Sally när hon var väldigt liten och Sally har inte sett henne sedan dess. Josefin har däremot kontakt med Sally sedan en tid tillbaka. Boken cirkulerar kring dessa tre kvinnor. Den är mysig och bjuder på en del överraskningar. Jag tycker om hur Anna Fredriksson beskriver miljöerna. Man känner verkligen att man befinner sig på Österlen när man läser boken.

Between Sisters är skriven av Kristin Hannah, som är en amerikansk författare från Seattle i USA. Jag har läst minst en bok tidigare av henne och tycker mycket om hennes berättelser. Between Sisters handlar om två systrar som inte har särskilt bra kontakt med varandra, men av olika anledningar vävs deras öde ihop och deras relation djupnar igen. Boken var väldigt gripande (speciellt i slutet) och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna när jag läste den. Den fick mig att tänka mycket på livet och finns fortfarande med mig. I och med att jag läste den här romanen påmindes jag av hur viktigt det är att väcka läsarens känslor när man skriver, vilket jag skall tänka på ännu mer i mitt eget skrivande.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.