Mysig lördag med städning och funderingar på temat

768 1024 admin
  • 0

Idag skall vi ha en kompis och hans dotter här på besök. Vi har städat hela förmiddagen och det har inte funnits mycket tid för jobb.

I morse sprang jag som vanligt. Det var så varmt att jag kunde ha shorts på mig – härligt! Under min löprunda fick jag några bra idéer och det var kul. Bland annat kom jag fram till att nästa veckas tema skall vara försök igen!

Ju äldre jag blir desto mer medveten blir jag om att det ofta inte riktigt blir som man tänkt sig. Man vaknar på morgonen och har kanske planer och tankar kring hur dagen skall se ut, men ofta kommer något emellan. Ibland beror det på en själv, men lika ofta beror det på någon annan eller en händelse som ingen kunde förutse. När kvällen kommer känner man sig kanske besviken och ledsen att det inte gick som man hoppats och då är det lätt att ge upp, men gör inte det! Försök igen!

Jag älskar ju att läsa som ni säkert vet vid det här laget och i en bok läste jag om hur flygplan fungerar i luften. De har en kurs inställd, men ibland styr det ur kurs och sedan lite tillbaka, så håller det på hela tiden fram till målet. Eftersom jag inte är pilot har jag ingen aning om om det verkligen stämmer, men jag tycker det är en bra liknelse för livet. Vi har mål och drömmar. Vi försöker nå dit, men ibland hamnar vi ur kurs. Det är normalt. Det viktiga är att vi styr tillbaka igen (och igen, och igen…). Det gäller yogan och meditationen, men också livet. Det finns ingen som hela tiden lyckas med allt. Ingen som hela tiden går som en rak linje mot sitt mål. Alla ramlar. Alla slår sig ibland. Alla är ibland på väg att ge upp. Det är normalt, så försök igen! Det är värt det. Jag lovar!

Nu skall jag laga mat och kanske hinner jag jobba lite mer med yogan innan vi får gäster!

Ha en fin lördag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.