Stettin

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Nu är vi i Stettin. Igår morse klockan sex lämnade vi Göteborg och körde ner till Trelleborg. Körningen var bra nästan hela vägen, men konstigt nog var det snö och slask på motorvägen vid Varberg och ett par mil söderut. Som tur var blev det bättre när vi närmade oss Halmstad och efter det var det bara regn. Det är ansträngande att köra i mörker och regn, så det var väldigt skönt när vi kom fram till färjan.

Färjeturen gick bra. Det blåste ganska mycket, men det kändes inte. Själva båten var inte så rolig. Jag tycker att Kiel-färjan är trevligare. Affären var till exempel väldigt liten och det fanns inte mycket att köpa. Likadant var det med restaurangen. Trots det tycker jag att tiden gick ganska snabbt. Eftersom vi har Buster med oss fick vi bara vara i ett speciellt hundrum. Peter var snäll och satt där, men vi kom med jämna mellanrum till rummet, så att han slapp att sitta ensam😊.

Vid halv sex var vi framme i Rostock. Då var det förstås redan mörkt igen och vi körde direkt vidare mot Polen. Tyvärr var i princip allt stängt, så vi fick svänga in på en bensinmack och köpa kvällsmat, ingen jättehit, men vi fick i alla fall i oss lite grann.

Efter en del strul kom vi fram till lägenheten i Stettins äldre stadsdel vid klockan tio på kvällen och då var vi verkligen jättetrötta, så jag gjorde bara ett kort yinyogapass och sedan sov vi allihopa.

Idag har vi varit igång hela dagen och nu är klockan snart halv elva. I morse sprang jag med Buster. Stettin är en mysig stad och det var trevligt att springa runt lite grand och Vi åt frukost på en jättemysig restaurang. Jag måste säga att maten här i Polen ofta håller hög klass och är billigare än i Sverige. Jag tog en delikat smoothiebowl och en supergod cappuccino.

Under dagen var vi och tittade i affärer. Barnen (och jag😊) tycker det är roligt att shoppa lite grann när vi är här, men vi köpte inte mycket. Det känns viktigt att lägga pengar på sådant jag verkligen behöver. Jag är försiktig både för att jag inte vill köpa onödigt mycket för miljöns skull, men också för ekonomin.

På eftermiddagen var vi med om en intressant händelse. Vi skulle köra ut ur parkeringshuset där vi parkerat, men det gick inte att komma ut. Det var kö och den rörde sig inte. Vi var högst upp på taket och kom verkligen ingen vart. Efter nästan en timme i kön tog Josefina och jag oss ut på gatan och upptäckte flera polisbilar. Vi försökte prata med poliserna och fråga vad det var frågan om, men ingen hjälpte oss. Till slut beslöt vi oss för att ta ut resväskorna ur bilen. Vi skulle nämligen checka in på vårt hotell. Vi hade bara lägenheten en natt och nu är vi på ett hotell resten av tiden. Vi hade tur att hotellet låg så nära parkeringshuset! Nu är bilen kvar där över natten. Jag fick tag i parkeringsinformationen som sa att vi kunde lämna bilen där till imorgon.

Nu på kvällen har barnen och jag varit på en jättetrevlig pizzeria och ätit middag. Det var mysigt och prisvärt. Det är alltid kul när man hittar lite udda ställen, som dessutom erbjuder bra priser.

Snart ska jag gå och lägga mig. Jag är jättetrött, men eftersom jag inte har gjort min yoga, så ska jag avsluta dagen med ett yinyogapass. Jag har varit lite mindre strikt med min träning de senaste dagarna och det är okej. När jag kommer hem igen går jag tillbaka till min vanliga rutin.

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.