Ännu en dag i New York

956 1024 admin
  • 0

Nu har jag tid att skriva lite igen. Vi är fortfarande i New York. En sådan intensiv stad! Så många människor och intryck! Sist jag var här (för sex år sedan) kändes det inte riktigt på samma sätt, men kanske var det bara att vi inte gick exakt i samma kvarter och på samma gator.

Det är spännande att resa och speciellt i det här landet eftersom jag bodde här för drygt tjugo år sedan och därefter varit tillbaka ett par gånger. Med varje år som går samlar man på sig intryck och erfarenheter som gör att man betraktar saker och ting på ett nytt sätt. Det gör att även om man besöker samma plats blir inte upplevelsen likadan.

Mitt intryck av New York den här gången är att det är en fantastisk stad, men kanske lite för stor för mig att bo i. Jag tror att jag skulle sakna lugnet som jag har hemma. Samtidigt är utbudet fantastiskt. USA är verkligen kontrasternas land. De extremt miljömedvetna sida vid sida med dem som bara använder engångsbestick och tallrikar, åker bil överallt och konsumerar mycket mer än vad de skulle behöva. Det är svårt att förstå att det kan vara så, men förhoppningsvis ökar medvetenheten här med och den förstnämnda gruppen blir större än den andra.

Igår var min mamma och jag på Moma (Museum of Modern Art) och det var verkligen spännande. Roligt att se så många kända konstverk och intressant att få lite guidning om dem (man kunde låna ipods med inspelad information).

Senare promenerade vi bara runt lite grand på Manhattan. Barnen lekte i Central Park och åt glass på Broadway. Jag spanade in “Farmers Market” vid Union Square och var för några dagar sedan också inne på “Whole Foods” som är en spännande affär, som har mycket ekologiskt.

Namaste,

Johanna

PicsArt_1403011254498

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.