Äntligen yoga igen!

150 150 admin
  • 0

Jag skrev precis ett långt inlägg, men tyvärr försvann det av någon anledning (jag råkade klicka på fel knapp…). Det har i alla fall varit en lugn dag idag med för barnen är fortfarande ganska krassliga och Peter har precis tillfrisknat. Oj, vilken konstig vecka det har varit! I morse hann jag i alla fall yoga med Neesha från www.yogatoday.com. Hon är (som jag tror att jag redan har nämnt) en väldigt inspirerande yogalärare, som jag känner att jag kan lära mig mycket ifrån.

Det kändes skönt att yoga igenom kroppen och mitt mål är att yoga varje dag. Ibland är det tyvärr svårt att få tiden att räcka till med barnen, mitt andra jobb samt allt som skall göras hemma. Amy Ippoliti kom dock med ett ganska bra förslag i sitt senaste webinar och det var att åtminstone försöka få till 10 minuter på mattan varje dag. Det låter kanske inte mycket, men jag tror att om alla skulle yoga 10 minuter varje dag, så skulle jorden vara en mycket bättre plats att leva på! Det bästa är förstås om man har tid för 90 eller åtminstone 60 minuter, men att bara ta 10 minuter att sträcka ut sin kropp och att stärka sina muskler är en början.

Nu är det sent och jag skall avsluta här. Jag har börjat läsa och studera yogaanatomiboken som jag fick i förrgår och igår kom två till som jag beställt (The Key Poses of Yoga av samma författare (Ray Long) och den klassiska Yoga Anatomy av Leslie Kaminoff och Amy Matthews). Det är otroligt lärorikt att bara bläddra i dessa böcker. Man får en helt annan syn på sin asanautövning och jag känner att jag har så mycket att lära. Visst studerade vi anatomi under lärarutbildningen, men eftersom jag inte läst mycket anatomi då var det ibland lite svårt att hänga med i diskussionerna. Jag ser i alla fall fram emot att lära mig mer om kroppen och hur den fungerar och hoppas på det sättet att kunna hjälpa mina yogaelever ännu mer!

Jag avslutar med ett fint citat som jag läste på facebook:

This is my life. It is my one time to be me. I want to experience every good thing. – Maya Angelou

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.