Att vara småföretagare

768 1024 admin
  • 0

Idag skriver jag lite tidigare än jag brukar göra. Jag misstänker att jag kommer att vara trött ikväll efter yogan. Jag slutar ju först klockan 20.30 idag och så skall jag städa lite i yogasalen och är nog färdig först klockan kvart i nio.

Idag har jag faktiskt mest jobbat med bokföringen och att skriva kvitton. Det är mycket arbete med det i början av terminerna. Nu när jag är van att göra arbetet är det inte så jobbigt utan funkar ganska bra, men jag kan ju inte säga att det är min favoritsyssla. Samtidigt är det väldigt konkret och man ser verkligen att man gjort något och det är positivt.

Förutom bokföringen har jag haft lite tid att jobba med planeringen av mitt arbete framöver. Som jag skrev igår brukar jag planera min vecka på måndagar, men jag behöver också planera mer långsiktigt. När man har en egen verksamhet har man ju inga möten som på “vanliga” jobb, men man måste ändå reflektera över hur man vill gå vidare och vad man behöver förändra och vad som fungerar.

Jag kommer ju från en humanistisk bakgrund och har vare sig läst ekonomi eller marknadsföring. Det har varit en lång resa för mig att lära mig att någotsånär tänka som en företagare, men främst genom att läsa böcker, men också genom att lyssna på poddar och att titta på youtube har jag lärt mig mycket.

Just nu läser jag en svensk bok som heter “Tough Love” av Johannes Hansen. Den handlar om mental träning och hur man kan öka sin potential för att lyckas. Jag behöver sådana böcker, främst eftersom jag för det mesta har många idéer, men ibland saknar självförtroendet att genomföra dem till hundra procent. Hursomhelst, så tycker jag att Hansens bok än så länge har varit till nytta. Den har fått mig att reflektera över vissa saker som jag tidigare kanske inte sett så tydligt.

Nu skall jag faktiskt jobba med mitt skrivande, som har fått ta en paus de senaste veckorna. Jag har haft svårt för motivationen, men jag hoppas att det snart blir bättre. Jag tror faktiskt att boken “Tough Love” kan hjälpa mig att hitta nya strategier även när det gäller mitt arbete med böckerna. Hoppas i alla fall det :-)!

Ha en fin tisdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.