Regn och rusk och planering av barnyogan

1024 1024 admin
  • 0

Jag skriver lite tidigare idag också. Det skall bli min vana framöver, eftersom jag känner mig mer koncentrerad på dagen jämfört med på kvällen.

Hoppas i alla fall att din dag varit bra än så länge. Min morgonlöpning var inte så trevlig eftersom det var regnigt, snöslaskigt och blött, men efteråt kändes det väldigt skönt i alla fall. Det är verkligen så att det inte finns en dag, då det inte känns härligt när jag väl är hemma efter springningen.

I morse fortsatte jag att träna på handstående. Jag har som mål att göra det varje dag resten av mitt liv :-). Jag är egentligen rädd för att stå ute på golvet och har inte självförtroendet att göra det ännu, men jag ger inte upp. Jag tror man kan lära sig nästan allting med rätt träning och inställning. Jag följer ju en kurs på Omstars (Kinos yogasida) och tycker att jag fått väldigt många bra övningar, som jag kommer att ta med mig och integrera i min vanliga yogautövning (och i min undervisning). För min del handlar det mycket om att öva upp rörligheten i axlarna och våga placera vikten längre fram på händerna, så att jag kan få kroppen att bli som en rak linje.

På förmiddagen jobbade jag med temat för barnyogan (för de stora barnen) och har bestämt mig för att delvis använda mig av “Superbetter” av Jane Mcgonigal. I sin bok (som grundas på vetenskap) ger bl.a. Jane olika tips på hur man kan öka sin fysiska, mentala, känslomässiga och sociala motståndskraft på ett lekfullt sätt. I barnyogan vill jag ge barnen just sådana verktyg så att de kan hantera sin vardag bättre. Vi brukar hålla på ungefär 15-20 minuter med detta. Därefter gör vi en meditation eller en andningsövning och resten av tiden ägnas åt yogapositioner och avslappning. Jag skulle gärna vilja ha fler barn i mina grupper så hör gärna av dig om du känner någon som vill prova på barnyoga hos mig!

Förresten kan jag rekommendera “Superbetter” för alla. Det finns många bra tips som även vuxna  kan ha nytta av!

På eftermiddagen blev det en stund med bokföringen. Jag har bestämt att det skall vara ett fast inslag på mina arbetsdagar (och även på helgerna) för att slippa komma efter, så som det ofta har blivit förut. Som jag har skrivit innan är bokföring inte min favoritsyssla, men det har blivit bättre :-).

Nu skall jag jobba med skrivandet. Tyvärr blir det ofta det sista jag gör på dagarna just nu och det är inte bra, men nödvändigt eftersom jag måste prioritera yogan så här i början av terminen. När väl grupperna satt sig och det inte är så mycket att göra med kvitton och annan korrespondens så kommer jag att ha mer tid att ägna åt mitt författarskap :-).

Ha en fin fortsättning på dagen!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.