Bakåtböjare och höftöppnare

940 788 admin
  • 0

Det är sista veckan på vuxenyogan. Den här hösten har gått så fort. Jag har nog aldrig känt att tiden försvunnit på det viset som den gjort de senaste månaderna. Det tyder på att jag kanske inte riktigt har varit så närvarande som jag velat. Vi gör alla vårt bästa och ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, men att älta och skuldbelägga sig själv för det som varit är inte något värt. Det enda som är viktigt är att försöka lära sig av sina eventuella misstag. Jag tror jag vet vad jag vill bli bättre på och det är det jag skall försöka att fokusera på nästa år.

I förra veckan bad jag mina yogaelever skriva ned sina favoritpositioner till mig, så att jag kunde skriva ihop ett yogaprogram baserat på deras önskningar inför den här veckan. Det har jag försökt att göra och vi kommer att koncentrera oss på bakåtböjningar och höftöppnare och vi kommer att bygga upp emot Sjöjungfrun. Det är en position som är relativt avancerad, men som vanligt är det enda som gäller att göra sitt bästa. Inget annat spelar någon roll! Man gör alltid bara det man vill göra och som man känner fungerar för sin egen kropp.

Sjöjungfrun är en position där vi öppnar höfterna, men också jobbar med framsidan av låren och naturligtvis axlarna och ryggen. Vi måste därför värma upp kroppen ordentligt med bakåtböjare och höftöppnare innan vi gör den kompletta positionen.

Som jag skrev för två veckor sedan har jag alltid ett tema som kan fungera som en strategi för att må bättre och att hitta sin styrka. I förra veckan pratade jag om att det är viktigt att ta pauser, då man släpper allt som eventuellt oroar en eller som känns jobbigt. Den här veckan tänker jag knyta an till det temat och ha som fokus att: ”Se det fina, positiva och härliga i livet.”

Det är visserligen viktigt att kunna se det svåra och att möta det som är tungt i livet. Vi behöver ibland vår oro och våra negativa känslor för de kan vara en signal till oss själva att något är fel och att vi behöver ändra något, men i det stora hela tror jag att vi mår bättre om vi fokuserar på det som är positivt. Ibland är det lättare att hitta aspekter av vårt liv som är positiva, ibland kan det vara svårare. Det måste inte vara påklistrat och oäkta. Någonstans finns det alltid något som vi kan vara tacksamma för. Det måste inte vara något stort. Även när vi bara hittar något litet som gör oss glada tror jag att vi mår bättre.

Ha en fin tisdag!

Namaste,

Signaturebest

8dec15c

Leave a Reply

Your email address will not be published.