Lite information om barnyogan

688 1024 admin
  • 0

Nu är mina barnyogakurser slut för den här terminen, men de börjar igen i januari (v.4). Jag har tre olika grupper och har fortfarande plats för några barn till. Tiderna är följande:

tis 17.10-18.00 barn 12-16 år
tors 16.20-17.10 barn 5-9 år
tors 17.10-18.00 barn 10-12 år

Här nedan kan ni läsa lite mer om min barnyoga. Hör gärna av er om ni har en son/dotter som skulle vilja börja. Ni kan nå mig på johanna@yogamedjohanna.se eller 0768-937211.

Ett yogapass för barn innehåller ungefär samma delar som ett vuxenyogapass. Vi jobbar med övningar för att stärka kroppen fysiskt/muskulärt genom olika positioner, men också mentalt och känslomässigt. Yogan avslutas alltid med en avslappning.

I yogan för de yngsta barnen (5-9 år) handlar det om att väcka ett intresse för yogan främst genom lek, men också genom att vi läser sagor och ritar. Vi lär oss de grundläggande positionerna och hur vi kan använda andningen för att bli lugna. Vi arbetar också med medveten närvaro (mindfulness) genom lekar och övningar. När vi övar medveten närvaro blir barnen mer medvetna om vad som händer inom och utom dem själva. En väl etablerad mindfulness-rutin kan bl.a. hjälpa barnen att lugna sig när de känner sig upprörda.

I yogan för de lite äldre barnen (10-12 år) är rörelserna lite mer avancerade. Vi gör längre sekvenser och istället för lekar fokuserar vi på parövningar. Barnen får utmana sig själv att prova nya positioner och utveckla sin styrka och smidighet. Vi arbetar också med mindfulness och meditation. Ofta använder barnen sina skrivböcker där de får skriva ned sina funderingar efter meditationen. Vi diskuterar också olika strategier att hantera oro och stress.

I gruppen med de äldsta barnen (12-16 år) gör vi hela sekvenser som i vuxenyogan och precis som i de andra barnyogagrupperna fokuserar vi också på meditation och mindfulness. Dessutom diskuterar vi även här olika strategier att hantera oro och stress.

Namaste,

Signaturebest

9dec15

Leave a Reply

Your email address will not be published.