Boktips: Barking up the wrong tree av Eric Barker

150 150 admin
  • 0

Hoppas att ni haft en bra helg! Jag hade en trevlig lördag med tjejerna i den bokklubb jag är med i. Vi var uppe i Vänersborg hos en av medlemmarna och hade en innehållsrik dag med god mat, bad i Vänern och en massa prat och skratt. Igår var jag hemma och grejade med lite praktiskt som behövde göras, men hann också att springa, yoga och läsa en hel del (och förstås vara med familjen).

Den här veckan är min sista “riktiga” arbetsvecka innan vi åker på semester. Det känns lite oroligt med tanke på det jag behöver göra den här sommaren, men idag hade jag ett samtal med personen jag skall samarbeta med kring min motivationsbok och det kändes väldigt bra, så nu har jag lite mer koll på vad som skall göra där i alla fall. Jag hoppas också få lite mer information snart om vad som behöver arbetas med för romanen och jobbet med yogan har jag under kontroll, så allt skall nog gå bra.

Som jag skrivit här innan så är jag just nu inne i en läsfas för min motivationsbok, men allt jag läser för den läser jag också för att jag själv skall lära mig mer om vad vetenskapen säger angående hur man kan må bättre och ha större chans att uppnå sina mål.

Boken jag läste ut i går heter: “Barking up the Wrong Tree (The Surprising Science Behind Why Everything You Know About Success Is (Mostly) Wrong” och är skriven av Eric Barker. Innehållet bjöd inte på så många överraskningar för mig, eftersom jag läst så mycket inom området, men den var ändå väldigt läsvärd. 
Barker tar upp olika ämnen i boken som t.ex. huruvida det är viktigt att ingå stora risker för att uppnå framgång; vilken betydelse uthållighet/grit har för framgångsrika personer och vilken roll självförtroendet spelar. Dessutom diskuterar han balansen mellan arbete och fritid på ett intressant sätt. När jag såg boken var jag rädd att deen skulle vara väldigt amerikansk och att den skulle likställa framgång med pengar, men det gör den inte.

Jag tänker ibland på hur synd det är att vi inte lär oss mer om det som tas upp i boken “Barking…” i skolan. Det var delvis därför som jag började skriva min motivationsbok (och jag hoppas att den kommer att fylla det tomrum jag tycker finns – den kommer ut till våren ☺). Jag tror att många ungdomar saknar den här viktiga kunskapen. Till exempel tror många att det är talang som styr hur bra man blir på något och det gör ofta att man ger upp alldeles för tidigt när man stöter på hinder inom olika områden. Naturligtvis har dina medfödda förutsättningar viss inverkan på dina resultat, men oftast inte alls på det sätt många människor tror.  Läs gärna boken för att lära dig mer!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.