Motivation: vanans kraft

768 1024 admin
  • 0

Idag har varit en sådan dag, när jag bara sprungit omkring och gjort en massa ärenden och inte hunnit sitta ned och arbeta som jag planerat. Samtidigt hade jag känslan att det skulle blivit så eftersom det är skolavslutning imorgon och jag är klassförälder i en av barnens klasser. Nu är i alla fall nästa allt förberett för morgondagen och jag kan pusta ut lite grand (även om barnens blomsterkransar inte är bundna och jag bävar inför att göra dem 😐- men vi får hoppas att jag fixar det…). 

Det är lite av en galenskap den här tiden på året och det är lätt att det känns överväldigande och att man prioriterar bort det som egentligen är viktigast för en själv. Jag har dock bestämt mig att inte göra det, för jag märker hur stor skillnad yogan, meditationen och löpningen gör för mig. Ett sätt att verkligen få de sakerna gjorda är att göra dem det förstå man gör på morgonen. Jag sätter därför klockan lite tidigare och går upp innan resten av familjen. Jag har gjort det till en vana och därför känns det inte jobbigt, men  jag kan förstå att det kan kännas som ytterligare en sak bland alla andra, så var och  en får känna själva! 

Man kan inte göra allt. Man måste prioritera, men glöm inte bort er själva. Ibland ger mina barn mig dåligt samvete när de säger att jag är borta på morgonen och springer, men jag vet att det även gör dem gott att jag rör på mig, så därför väljer jag att göra det. Sedan måste man ju inte alltid träna så länge. Ibland räcker det med en kvart, men försök att göra det vid ungefär samma tid varje dag, så kommer det att gå mycket lättare. Vanor gör att man slipper tänka och ifrågasätta. Man  bara gör helt enkelt

Ha en fin tisdag!

Namaste, 

Leave a Reply

Your email address will not be published.