Jobb och att ibland vara ofokuserad

768 1024 admin
  • 0

Det är fredag kväll och arbetsveckan är slut, men jag skall försöka jobba lite under helgen också. Den här veckan var ju så kort, speciellt eftersom mina barn hade studiedag i onsdags. Mitt jobb är också min hobby, så jag skulle egentligen kunna jobba jämt. Jag älskar att lära mig mer om yoga, meditation och olika strategier som man kan använda sig av för att må bättre och prestera mer på jobbet och i skolan. Min bokhylla svämmar över av böcker och jag hittar ständigt nya, spännande texter att läsa på internet, men jag måste begränsa mig. Det gäller att sålla i informationsflödet och det gäller också att göra något av det man läser, annars blir det lätt att det går in i ett öra och ut i det andra och att man glömmer allt.

De senaste dagarna har jag känt mig lite trött när jag vaknat på morgonen och min motivation att gå ut och springa har inte varit så stark, men när jag väl kommit ut har det alltid känts bättre. Yogan kan också kännas trög ibland. Den är välgörande och skön, men på sistone har jag haft svårt att fokusera. Det är i sig egentligen inte så dåligt, men det som är dumt är när man börjar irritera sig på att man inte kan koncentrera sig och där har jag problem ibland. Jag blir arg när jag inte känner den närvaro jag vill känna och spänner mig då istället för att slappna av, vilket leder till att jag blir ännu mer ofokuserad och så är den onda cirkeln igång. Innerst inne vet jag dock att alla de här känslorna är naturliga och mänskliga. Ibland är det svårt att koncentrera sig. Ibland är det svårt att fokusera och ibland är tankarna helt enkelt någon annanstans. Det gör inget. Det är ok. Det går över. Yogan är som allt i livet. Den är lätt och den är svår och ibland är den någonstans mitt emellan. Det viktiga är att inte ge upp när det känns jobbigt. Att stå kvar på mattan och andas även om hela kroppen bara vill springa därifrån. Att förstå att tankarna inte är den jag är utan bara en effekt av något annat, egot eller bara hjärnan.

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.