Fler intressanta böcker

768 1024 admin
  • 0

Arbetsdagen går snart mot sitt slut och nu väntar föräldramöte i äldsta dotterns klass och sedan avslutning med dagmammorna. Det är en härlig tid, men full av kvällsaktiviteter. Jag har inte känt av att jag inte har någon yoga längre för det har nästan varit något varje kväll sedan jag slutade.

Jag är lite orolig hur tiden skall räcka för allt jag måste göra i sommar. Främst är jag nervös inför redigerandet av mina två manus och hur det skall gå. Jag är yogalärare och yogar och mediterar regelbundet, men det betyder inte att jag känner av stress. Just oron för att stå inför något okänt är stark hos mig. Jag vill göra ett bra jobb och vara stolt över mina texter, men jag är rädd att jag inte kommer att ha tid. Jag älskar barnen och att ha dem hemma under sommaren, men det är svårt för mig att koncentrera mig när jag inte har möjlighet att dra mig undan. Samtidigt måste jag skriva och läsa för annars kommer jag inte att hinna färdigt i tid. Ja, ja vi får se hur det går. Det värsta är när man målar upp ett omöjligt scenario för sig själv. Det hjälper inte. Tyvärr är det ofta den bild man har när man är stressad och nervös och den leder bara till ännu mer oro. Det bästa i sådana situationer är att ta ett steg tillbaka och försöka att få perspektiv på saker och ting. Kanske är det bra att jag går bort ikväll? Det öppnar kanske upp för nya lösningar.

Jag har i alla fall hunnit läsa och anteckna lite idag. I morse gick jag tillbaka till en bok jag läst förut och som jag tycker är väldigt intressant. Den heter “Hjärna, Gener och Jävlar Anamma” och är skriven av Torkel Klingberg. Jag kommer att referera till den i min motivationsbok, eftersom den tar upp relevant information från Sverige, som har varit svårt att hitta i annan litteratur. Om du är intresserad av vad som påverkar barns lärande, så rekommenderar jag den varmt!

Jag har också börjat läsa en bok som jag tidigare har lyssnat på som ljudbok. Den heter “Sane” och är skriven av Emma Young. Egentligen är det en bok som är ganska “pratig” och inte så vetenskaplig, men författaren tar upp intressanta fakta om olika sätt att må bättre mentalt på ett lättförståeligt sätt. Jag bestämde mig därför för att köpa den i pappersformat, eftersom jag inte kan referera till en ljudbok. Den här boken är också läsvärd, även om jag inte riktigt håller med författaren i allt hon skriver.

Nu måste jag göra färdigt mig för kvällens aktiviteter!

Namaste

Leave a Reply

Your email address will not be published.