En blåsig dag i Cannes

576 1024 admin
  • 0

Solen håller på att gå ned här i Cannes och efter en blåsig start på dagen har det mojnat lite grand och havet är lugnare. Vågorna är fortfarande lite högre än de var i början av veckan, men lägre än igår, så förhoppningsvis blir det en lite mindre blåsig dag imorgon (som är vår sista hör i Frankrike innan vi vänder norr ut mot Liechtenstein). 

I förmiddags var min äldsta dotter och jag en sväng inne i Cannes och tittade lite i affärer. Det var meningen att vi skulle bada vid stranden senare, men det blåste så mycket att vi bestämde oss för att gå till poolen istället. Det blev några avkopplande timmar där med lite skrivande, läsande och så gjorde jag också min dagliga yoga i skuggan av några palmer. 

Min yoga blir bara viktigare och viktigare för mig. Den har funnits i mitt liv i 17 år snart, men utvecklas hela tiden. Idag läste jag på Internet att en studie från ett universitet I Australien visar att många som praktiserar yoga skadar sig.  Jag läste även en mycket intressant reflektion på den studien av  en journalist och yogalärare fitness/body/yoga-serious-discipline-yes-might-get-hurt-thank-goodness-cleared/. Jag tycker att hon uttrycker exakt det jag tänker också, nämligen att man måste förstå att yoga kan vara kraftfull fysisk träning och att det därför är viktigt att aldrig forcera något. Det man ser på FB och Instagram är ofta svåra positioner som det tar lång tid att lära sig. Tvingar man sig själv i  i dessa för tidigt och med kraft kan det resultera i att man skadar sig. Yoga måste ta tid och handlar först och främst om att möta sig själv i sin utövning. Jag tycker dock inte att man skall undvika att prova utmanande positioner om man är nyfiken på dem, men man skall göra det långsamt och medvetet, steg för steg. Det är så jag jobbar med mina inversioner, men de är inte kärnan i min utövning. Istället går jag varje dag igenom samma gamla vanliga solhälsningar och stående positioner, för trots att jag kan dem så känns de lite olika varje dag (beroende på hur jag känner mig) och det är det som gör yogan så intressant. 

Namaste 

Leave a Reply

Your email address will not be published.