En heldag i Paris

1024 1024 admin
  • 0

Hej!

Det där med att hinna skriva här på bloggen när jag är på semester var inte så lätt som jag trodde. Nu är jag en dag efter igen, men ska skriva några rader om söndagen i alla fall. Peter och jag sprang på morgonen. Precis som i Hannover var det inte jättecharmigt, men vi kom till ett universitetsområde och där var det lite skog och trevligare gångvägar som vi sprang på. Tyvärr har Peter fortfarande problem med en muskelsträckning, så han hade lite svårt att springa, men vi fick i alla fall ihop knappt en mil.

När vi kom tillbaka till lägenheten gjorde vi i ordning oss och åkte bil in till Paris. Vi parkerade i ett parkeringshus i Le Marais nära Rue Rivoli och L’hotel de Ville, så väldigt centralt. Vi bokade parkeringen i förväg och den kostade 32 Euro för ett helt dygn. Det var ett helt okej pris eftersom det var så centralt tycker jag.

Vi promenerade sedan runt i stan hela dagen och hann se de flesta sevärdheterna: Centre Pompidou, Notre Dame, Montmartre, Sacre Coer, Louvren, Les Galleries Fayettes och i slutet av kvällen Eiffeltornet. Där stannade vi fram till solen gick ned och tittade när lamporna sattes på. Det var väldigt fint. När vi hade sett Eiffeltornet skulle vi promenera tillbaka till bilen, men då var vi alla helt slut. Jag hade sammanlagt 43000 steg (med min löprunda på morgonen). Det är nog det högsta jag någonsin har haft på en dag😊. Vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka till parkeringsgaraget och det var ett bra beslut.

Som tur var gick allt bra med parkeringen och färden tillbaka till lägenheten och när vi kom hem stupade vi alla i säng fulla av intryck och nöjda med en underbar dag! Det var min tredje gång i Paris. Första gången jag var där, var när jag var aupair i Neuchatel i Schweiz. Då var jag där med min aupair-familj. Andra gången var med Peter när jag väntade Isabella, för över 18 år sedan, så det var roligt att se staden igen. Hade vi varit där längre hade jag velat gå på museum med barnen och ta det lite lugnare, men det får bli en annan gång.

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.