En intensiv måndag

150 150 admin
  • 0

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JL1_KzeWPnM]

Oj, ikväll är jag trött… Det har varit en bra dag. Härligt att det var så fint väder, men inte så skönt med motvinden när jag cyklade till skolan idag. Det märks att det är vår i luften även om det blåser kallt fortfarande. Jag längtar efter mina vårkläder nu, men idag hade jag min vinterjacka på mig och det är jag glad för eftersom det var så kallt i vinden.

Jag började min dag med ett yogapass från www.yogaglo.com. Det var Mark Holzman som undervisade och passet inspirerade mig mycket. Han är en sådan charmig yogalärare. Ursprungligen är han amerikan, men bor nu i Paris. Det hade varit roligt att besöka en workshop med honom någon gång. Jag har hittat några av mina favorityogalärare genom internet: Elena Brower (se inspirationsvideon ovan!), Neesha Zollinger, Amy Ippoliti och just Mark. Det är intressant vilka typer av yogalärare som man tycker om. Jag gillar de som jag nyss nämnde för att de både har det andliga och på något sätt trots det “står med fötterna på jorden”. Det är väl kanske också så jag ser mig själv och det som jag vill föra vidare. Man måste inte bli någon annan för att börja praktisera yoga. Det räcker att vara sig själv. Kanske eller förmodligen så utvecklas man sedan under tiden och upptäcker nya sidor hos sig själv, men för det måste man inte bli en annan människa. Min yogalärare tog upp det under yogalärarutbildningen, dvs. det där med bilden av en yogalärare som är på ett visst sätt. Det är ett intressant område och något jag ofta kommer tillbaka till i mina tankar.

Nej, nu behöver jag gå och lägga mig!

Namaste,

Johanna 

Leave a Reply

Your email address will not be published.