Galavasana tidigt på morgonen och tankar kring hur man hittar sitt syfte

576 1024 admin
  • 0

Det är fredag kväll och jag känner mig lite trött. Idag, precis som de flesta fredagar, gick jag upp väldigt tidigt (strax innan fem) och yogade innan jag undervisade min morgonyoga. Det var härligt att yoga, men jag ser fram emot att sova lite längre imorgon :-). Även om jag gillar att gå upp i arla morgonstund, så är fem lite väl tidigt även för mig.

Nu är det bara en vecka kvar på yogan innan vi åker iväg. I den här veckan har vi jobbat med styrkan i magen och armarna och även provat Galavasana, som är en ganska komplicerad position. Jag gjorde en inspelning idag, där jag visar positionen, men inte i sin helhet. Jag hoppas kunna göra den med sträckt ben under helgen. Det är väldigt roligt med armbalanser, men man måste ha tålamod. Det tar tid att bygga upp styrkan och smidigheten, men övar man så utvecklas man!

Dagens affirmation är “I don´t need to find my purpose: my purpose will find me.” Jag har funderat ganska mycket (och gör fortfarande) på “syftet”. Jag tror det är viktigt att man gör det som känns meningsfullt, men det betyder inte att man måste bli  konstnär eller entreprenör. Jag anser att det finns ett syfte i alla yrken. Huvudsaken är att det känns rätt! Alla måste hitta sin väg! För mig är det ganska speciellt när det gäller mitt “syfte”. Redan när jag var liten lekte jag skola och undervisade en massa låtsaselever. Jag älskade att läsa, skriva och dansa och var väldigt nyfiken på andra länder och alla de intressena har jag omedvetet utvecklat på något sätt. Jag reste utomlands, lärde mig bättre engelska, franska och tyska. Sedan utbildade jag mig till språklärare och doktorerade i tyska. Därefter utvecklades mitt dansintresse till en fascination för yogan och jag blev yogalärare. Nu ligger mycket av mitt fokus på skrivandet och jag är återigen tillbaka till en passion som jag hade som barn. Mitt råd är därför att om du inte riktigt vet vad du vill med ditt liv och i vilken riktning du skall gå, så titta tillbaka till din barndom. Vad var viktigt för dig då? Vad tyckte du var roligt? Vad lekte du? Det har i alla fall hjälpt mig. Kanske kan.man inte jobba direkt med sitt gamla barndomsintresse, men man kan börja utveckla det som en hobby först och se hur det går därifrån. 

Ha en fin fredag!

Namaste,


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.