Beslut, intuition och yogaundervisning

1024 683 admin
  • 0

Idag har jag bara jobbat med mina böcker. Jag har räknat fram och tillbaka och läst avtal och försökt att förstå. Det är inte lätt när man inte har gett ut en bok förut. Det som verkade ganska klart blev plötsligt oklart och jag vet inte hur jag skall gå vidare. Nu gör jag dock som jag skrev igår – jag släpper kontrollen och koncentrerar mig på eftermiddagens och kvällens yogaundervisning.

Det är roligt på torsdagar för i den ena barngruppen är min äldsta dotter med och i nivå 2 gruppen yogar min man. Jag önskar att jag hade kunnat få med min mamma och pappa också, men de bor långt bort och det funkar inte för dem att ta sig hit för ett yogapass på en timme.

Nu är det inte lång tid kvar tills vi åker till USA. Det skall bli väldigt roligt, men det känns också lite stressigt eftersom det är mitt i terminen. Vanligtvis åker vi bort på loven och då är det lite lättare att slappna av. Men jag skall försöka att hitta lugnet även på semestern. Det vore ju konstigt om jag inte kunde göra det, när jag kan göra det här hemma mitt i allt jobb och i vardagen. Jag hoppas kunna blogga så mycket som möjligt under de dagar vi är borta, men jag vet att det kommer att vara svårt under de dagar vi är på kryssningen. Jag får helt enkelt skriva inlägg och lägga upp dem när jag har tillgång till wifi. Det skall nog gå bra!

Dagens affirmation är “I make decisions from a place of intuition and power.” och det är verkligen en passande affirmation för mig idag. Ibland är det svårt att hitta intuitionen, men jag tror att den kan bli tydligare om man har en regelbunden meditationsrutin. Ibland känner jag att jag varit så länge på universitetet och i den akademiska världen att jag glömt bort min intuition, men genom yogan och meditationen har den långsamt kommit tillbaka. Jag är en person som väldigt tydligt kan känna stämningar i ett rum till exempel, men jag vill bli bättre på att känna in en situation, så att jag kan ta bättre beslut. Jag tror nämligen att de bästa besluten tas om man lyssnar både på sin intuition och det mer sakliga runt omkring. Intuition är ju förresten inget hokus pokus utan handlar ju om ett slags internaliserad kunskap som man tillägnat sig på ett eller annat sätt.

Nu skall jag äta lite mellanmål innan jag går ned till yogan.

Ha en fin fortsättning på torsdagen! Imorgon är det fredag! Jippi!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.