Grönkålssmoothie en regnig kväll i oktober

150 150 admin
  • 0

Det har varit en bra dag på mitt jobb och jag känner mig nöjd, men trött. Nu är det inte lång tid kvar tills jag måste gå och lägga mig. Just nu har jag en massa böcker på mitt sängbord som väntar på att läsas, vilket är spännande men lite frustrerande för det är svårt att hitta tid för läsningen.

Sedan i helgen har jag (och resten av familjen) varit lite förkylda  och jag känner det i min kropp. Jag har inte samma energi och styrka, men jag hoppas att jag snart blir bättre. Sedan i måndags kämpar jag på med en grön smoothie om dagen. Efter att ha frågat i min närmsta ICA-butik så har de tagit in färsk grönkål, så  nu mixar jag grönkål för fulla muggar. I USA är kale (som det heter på engelska) väldigt populärt och jag har saknat det i affären.  I alla fall, eftersom det nu fanns för en gångs skull, köpte jag två stora paket! Det tar ett tag att vänja sig vid grönkålen måste jag säga. Jag är van vid mina gröna smoothies gjorda med spenat, men grönkål är verkligen “hard core”…. Det känns att den innehåller mycket fibrer och min man frågade mig om jag lagt gräs i smoothien första gången han smakade, men skam den som ger sig! Nu på min tredje dag går det bättre.

Jag blandar grönkålen med lite apelsinjuice (försöker köpa ekologisk), apelsiner, kiwi och havtorn, men man kan egentligen blanda hur och vad som helst. Igår hade jag ingefära i också, men det glömde jag idag. Ja, jag älskar mina smoothies! Det är så enkelt att göra och så gott (för det mesta…).  Pröva själva!

Här är också en bild som illustrerar hur bra grönkål är för kroppen:

http://www.mindbodygreen.com/0-6142/All-Hail-Kale-Infographic.html

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.