I svårigheter: öva, stanna kvar och låt andningen guida dig

756 1008 admin
  • 1

Det är dags för ett nytt tema igen. Igår kände jag mig frustrerad och irriterad över att vissa saker inte gick som jag hade tänkt mig och jag vill därför knyta an till det och hur yogan kan hjälpa en i sådana situationer. I stunder då man är nära att vilja ge upp, kasta in handduken och bara gå. Hur då? kanske du undrar. Vad har det med yoga att göra? Jo, genom yogan lär man sig att det är bara om man står kvar och andas när det är tråkigt, när det är jobbigt och när det inte finns någon motivation som man utvecklas. Det är i de situationerna som man lär känna sig själv och det är då som man växer som mest. Veckans tema blir därför:  I svårigheter: öva, stanna kvar och låt andningen guida dig.

Jag tänker också på hur viktigt det är att vi lär våra barn det här . Att det är så lätt som förälder att vilja skydda och hjälpa till och att det leder till att barnen inte får lära sig att hålla ut när något är problematiskt och att vi i och med det tar ifrån dem upplevelsen att se sig själva övervinna svårigheter och att upptäcka vad det kan ha för positiva effekter för självkänslan och självförtroendet.

Nu skall jag förbereda det sista inför dagens yogalektioner. Måndagarna går snabbt med barnyogan som börjar redan klockan fyra och mina barn och kompisar som kommer hem innan dess.

Ha en fin måndag!

Namaste,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.