Jamaica

683 1024 admin
  • 0

Idag har vi varit i Ocho Rios i Jamaica. Vi var här för två år sedan också och den här gången tycker jag att det var finare än förra gången. Vattnet är helt fantastiskt här, men det finns många fattiga människor och det känns lite jobbigt att komma som turist. Det är så uppenbart att man kommer från helt andra förhållanden än de flesta som bor här…

Vi badade ganska nära platsen där båten la till och det var verkligen smockfullt på stranden. Det är en helgdag här också och jag tror nästan att hela Ocho Rios lokalbefolkning hade tagit sig till stranden för att ha picknick och bada.

Nu är vi tillbaka på båten och vi har legat en stund i skuggan och jag har läst ut boken: “In i minsta detalj” av Kristin Emilsson. Den var väldigt bra. Jag tycker att Kristin verkligen lyckats med karaktärerna och handlingen och jag har lärt mig ett och annat genom att läsa boken också (som jag kan ha nytta av i mitt arbete som författare), bland annat tycker jag att Emilsson är duktig på att beskriva miljöer, något jag behöver förbättra.

Snart skall vi göra i ordning oss för kvällens middag igen. Dagarna går fort även här, men jag tycker ändå att vi tar vara på tiden väl. Jag hoppas att vi kommer tillbaka till Jamaica någon gång i framtiden för jag tycker att ön är vacker och tror den har mycket att erbjuda.

Ikväll styr vi kosan mot Cayman Islands. Där har vi också varit förut och jag tyckte mycket om den ön.

Ha en fint slut på påsken!

Namaste,

Johanna

Skrivande i skuggan.
Väldigt bra bok!

Leave a Reply

Your email address will not be published.