På väg till Jamaica

683 1024 admin
  • 0

Hur är det? Hoppas att du hade en fin påskafton och att påskdagen också varit bra. Här märker vi inte av påsken så mycket, men i restaurangen har de tillverkat imponerande chokladägg och andra godsaker. Det är lätt att äta lite för mycket på en sådan här resa. Maten jag brukar äta finns inte på samma sätt som hemma och då är det lätt att det slinker ned en och annan onyttighet, fast det är faktiskt okej. När jag kommer hem kommer jag att återgå till mina vanliga matrutiner.

Igår kväll ställde vi om klockan en timme bakåt, men imorse var det ändå jättemånga uppe när jag sprang klockan sex. Jag misstänker att det de flesta inte har brytt sig om att ställa om klockan. Springa kunde jag göra i alla fall och det var som vanligt skönt, även om det inte känns helt roligt att springa förbi en massa människor som sitter och äter frukost.

Idag har vi varit på sjön hela dagen, men det har varit skönt. Vi har legat i skuggan och läst. Nu har jag läst ut “Off the Clock” och tycker att det är en läsvärd bok. Den handlar på ett sätt om produktivitet, men också om hur man kan se på livet, tiden och minnena man skapar. Som jag skrivit tidigare, så har boken fått mig att påminnas om hur viktigt det är med mindfulness. Naturligtvis kan man inte vara helt och fullt närvarande hela tiden. Ibland är man orolig, sur och på dåligt humör och vill bara att tiden skall gå, men jag skall försöka att bli ännu bättre på att vara i nuet.

Ett sätt att bli bättre på att ta vara på tiden tror jag faktiskt att är att skriva ned vad man är tacksam för i slutet av dagen, för på det sättet “ristar” man in olika fina aspekter av livet i minnet (lite krångligt skrivet, men jag tror du förstår).

Nu måste jag sluta. Om en stund skall vi bjuda min pappa på en linbanetur här på skeppet. Han fyller år och får den som en present från oss. Jag beundrar honom, för själv hade jag inte vågat åka :-).

Ha en fin fortsättning på påsken!

Namaste,

Johanna

P.S. Idag fick jag en anmälan till till nybörjarkursen i yoga, som startar måndagen den 6 maj kl. 19-20. Glöm inte att anmäla dig om du är intresserad. Anmälan görs här.

Underbar solnedgång igår när vi lämnade Miami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.