Sömnapp

1024 1024 admin
  • 0

Hej!

Hur har din dag varit? Här i Göteborg har det varit grått och regnigt nu på eftermiddagen och kvällen och jag känner mig lite trött för tillfället, men förhoppningsvis blir det bättre imorgon igen. I natt sov jag dåligt. Just nu använder jag en sömnapp och den visade den sämsta kvaliteten på sömn sedan jag började använda den för ungefär två veckor sedan. Mina känslor gentemot sömnappar är tudelade. På ett sätt tycker jag det är spännande att se de data jag får fram, men på ett annat sätt känner jag att det kan stressa mig, vilket inte är bra för hälsan. Jag har läst uttalande i flera texter, där det poängterats att det ibland är bättre att bara acceptera att sömnen ibland är dålig än att stressa upp sig i onödan för att en app säger att man sovit dåligt. I slutändan får man nog utgå i från sig själv och hur man känner att man kan hantera tekniken.

Eftersom jag sov ganska dåligt i natt gjorde jag 30 minuter yoganidra på eftermiddagen. Egentligen hade jag inte tid för det, men jag tror det hjälpte mig att prestera bättre efteråt. Det gäller alltid att avväga vad man förlorar i tid och vad man vinner i effektivitet. Det är kanske bättre att ta 30 minuters paus och sedan jobba mer fokuserat än att inte ta någon paus och hela tiden avbryta arbetet för att man tappar tråden och är okoncentrerad.

På eftermiddagen var jag på skolan och träffade mina nya elever i tyska. Det var spännande och jag hoppas att vi får en trevlig termin tillsammans.

När jag kom hem var jag tyvärr trött igen, men jag gjorde en smoothie på bär och det hjälpte faktiskt. Under julen har jag ätit ganska mycket mer socker än jag brukar göra, så nu försöker jag att dra ner på det och har lyckats ganska väl och det är jag stolt över. Lite socker kommer nog alltid finnas i mitt liv för jag älskar god choklad och då och då saltlakrits, men man måste ju inte äta det varje dag.

Ha en fin kväll!

Kram

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.