Tacksamhet

768 1024 admin
  • 0

Hur mår du? Jag hoppas din dag har varit bättre än min… Jag har som mål att försöka att se saker och ting från den ljusa sidan. Jag jobbar jättemycket med mig själv när det gäller tacksamhet och förmågan att fokusera på det som är bra. Det kommer naturligtvis inte alltid av sig själv, men jag blir bättre och bättre på det. Det beror allra mest på att jag verkligen ser att det ger resultat. Jag mår bättre och jag får mer energi av att ha en positiv inställning. Det betyder inte att jag går omkring och ser allt genom rosafärgade glasögon. Jag är mycket väl medveten om allt svårt i livet och jag gör mitt bästa för att dra mitt lilla strå till stacken för att världen skall bli bättre, men jag fokuserar inte på det svåra hela tiden. Hur som helst, jag försöker tänka att varje dag har något fint att erbjuda och jag försöker att se de små fina stunderna så mycket jag bara kan, men idag har jag varit lite deppig. Min man åkte och tankade bilen i morse och råkade tanka bensin istället för diesel… Nu står bilen på verkstaden och räkningen (trots försäkring) blev jäkligt dyr. Så onödigt, speciellt just nu när vi har så många andra utgifter. Ja, ja.. Nu när jag skriver det märker jag själv hur dumt det låter att klaga för att det här har hänt, men ibland måste man få bli ledsen (även om det gäller en sådan trivial sak som en bil och pengar…). Alla känslor har sin plats och behövs, så länge man inte fastnar i dem och inte kan gå vidare.

Nu tar jag nya tag inför morgondagen och hoppas att det blir bättre då :-)! Jag skriver tacksamhetsdagbok varje kväll och innan jag lägger mig skall jag försöka fokusera på allt fint som ändå har hänt idag. Till exempel har jag fått många anmälningar till vårens yogakurser och det är jag jätteglad för. Dessutom har det varit soligt och fint väder här i Göteborg och blåsten har avtagit. Jag hade en fin löparrunda och min morgonyoga gick bra. Därutöver var meditationen lugn och fokuserad. Och jag har haft det mysigt med min man och mina barn under kvällen. Oavsett om man känner att en dag varit dålig så finns det alltid fina stunder och det är verkligen superviktigt att inte glömma att påminna sig om dem (eftersom hjärnan automatiskt söker upp negativa saker att fokusera på).

Nu skall jag planera morgondagen och sedan lägga mig och läsa “Stillhetens styrka” av Daniel Goleman och Richard J. Davidson. Jag började läsa den för jättelänge sedan, men blev aldrig färdig.

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Namaste,

Johanna

Min video inför kursstarten, som jag la ut på FB och Insta idag.

Jag fortsätter att dricka sellerijuice varje morgon och börjar så smått vänja mig vid smaken 😊.

Ett kort besök på biblioteket hann jag i alla fall med idag. Det var som vanligt kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.