Tillbaka i Sverige

577 1024 admin
  • 0

Nu är jag tillbaka i Sverige och har äntligen tid att skriva igen. Vi har verkligen haft en underbar semester, men nu är jag glad att vara hemma igen. New England som vi var i den sista tiden i USA var verkligen fint och jag hoppas att vi kan återvända dit någon gång i framtiden.

Jag tycker om att resa av många olika anledningar. En utav dem är att jag ofta får ett annat perspektiv på saker och ting när jag kommer hemifrån. Det gör ofta att jag kommer hem med nya idéer och tankar.

Här hemma har jag kommit igång med min träning igen även om de första dagarna var lite “tröga” eftersom jag inte riktigt var inställd på svensk tid. Nu efter snart en vecka är det dock bättre och jag känner mig pigg igen. Jag är glad att jag höll igång både löp- och yogaträningen när jag var borta för jag mår alltid som bäst när jag kan träna. Det som jag däremot har haft svårare att få in är meditationen. Det är knepigt när man är omgiven av sin familj hela tiden och inte har något ställe som man kan gå undan på. Jag har däremot försökt att praktisera medveten närvaro, så mycket som möjligt på andra sätt.

Ni som yogat med mig vet att jag är väldigt intresserad av mindfulness och att jag ofta pratar om det när jag undervisar. Jag arbetar ständigt på att försöka vara mer fokuserad och närvarande. Det är inte lätt och jag glömmer ofta, men jag tror verkligen att det är en utav nycklarna till att känna sig mer harmonisk i livet.

Att kunna väva in mer mindfulness i min yogaundervisning är ett av mina stora mål. Jag dras till tankarna kring medveten närvaro, eftersom det handlar om något väldigt enkelt och grundläggande, nämligen att vara totalt närvarande i det som händer. Det är inget “hokus-pokus” eller flummigt med det utan något som bland annat kan hjälpa en att förstå sina egna reaktioner i olika situationer, men också ens behov och varför man har just dem.

Jag har precis börjat läsa “Sitting Still Like a Frog” av Eline Snel som jag köpte i USA. Den handlar om mindfulness för barn och jag hoppas kunna använda mig av den när jag gör mina barnyogaklasser till hösten. Återkommer med mer tankar kring detta senare.

Namaste,

Johanna

 

22juli14

Leave a Reply

Your email address will not be published.