Mindfulness i värmen

1024 682 admin
  • 0

Jag sitter ute och skriver i värmen. Trots att klockan är över tio på kvällen är det fortfarande minst 25 grader. Helt fantastiskt, men nästan lite svårt att hantera här i Sverige, där vi inte är vana vid sådana här temperaturer.

Att få en sådan här sommar är fantastiskt och jag är glad för alla som kan bada och njuta av vädret, speciellt barnen!

Vi har badat en massa i havet och igår hade min man och jag lite tid att ta oss ut själva till klipporna på kvällen för att möta solnedgången och ta ett kvällsdopp. Lite yoga blev det också (som ni ser på bilden).

Idag har jag fortsatt att läsa om mindfulness för barn (och även för vuxna). Ju mer jag läser om det desto mer pusselbitar faller på plats. Det känns som något man borde jobba mycket mer med både i skolan och bland vuxna. Jag känner själv ett starkt engagemang för att göra mindfulness och meditation mer lättillgängligt till en större grupp människor. Det handlar verkligen inte om något mystiskt som bara människor som tillbringat tid i Indien kan göra, utan om något väldigt grundläggande (som jag redan skrev om i mitt förra inlägg).

Genom min yogaundervisning hoppas jag kunna sprida budskapet om meditationens/den medvetna närvarons krafter på ett ännu tydligare sätt till hösten, för jag vet att den har så många (vetenskapligt bevisade) positiva effekter. För mig är det viktigt att det jag för vidare till mina elever är förankrat i vetenskapen också. Naturligtvis finns det alltid en mängd teorier och skolor som kanske betraktar saker och ting på olika sätt, men jag vill åtminstone att det skall diskuteras inom vetenskapen och att det inte är för svårt att förstå.Hör gärna av dig om du är intresserad av min yoga!

Namaste,

Johanna

 

24juli14.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.