Läsvärda tidningar och mer mindfulness

577 1024 admin
  • 0

Det har gått några dagar sedan jag skrev sist. Det är fantastiskt att vädret fortfarande är så vackert. Jag har passat på att vara ute mycket, springa och bada, men också att yoga förstås. Dessutom har jag läst mer om mindfulness och fått ganska många idéer inför höstens kurser. Just nu fokuserar jag mest på barnyogan, men vuxenyogan är naturligtvis också något jag tänker på mycket.

Förutom alla de bra böcker jag hittat, så har jag också upptäckt en ny spännande tidskrift. Den heter “Mindful” och utkommer med sex nummer per år. Jag köpte ett exemplar i USA när jag var där och nu har jag börjat prenumerera på den som e-tidning genom www.zinio.com. Genom “Zinio” prenumererar jag också på “Yoga Journal” och “O Magazine”. Jag tycker att Oprah har en hel del bra idéer och jag gillar att läsa hennes tidning. Precis som namnet indikerar tar magasinet “Mindful” upp mindfulness på olika sätt, vilket är väldigt spännande. I det senaste numret finns det dessutom en intervju med den journalist som skrivit boken “10% Happier” som jag just nu lyssnar på som ljudbok. Jag har inte hunnit läsa den ännu, men skall göra det så fort jag hinner.

Jag tror att jag har nämnt “10% Happier” av Dan Harris förut här på bloggen. Boken är inte den bästa jag har läst, men det jag gillar med den är hur författaren försöker att göra mindfulness och meditation lättare att förstå för en bredare publik. Dessutom tycker jag att det är utmärkt att han bjuder på sig själv och sina egna svårigheter. Det är så lätt att höja upp människor som håller på med hälsa ett slags “gurus” (och ofta tror jag faktiskt att vissa också vill bli betraktade som sådana), men jag har svårt för det, därför beundrar jag de som är ödmjuka och mer autentiska.

På tal om “gurus”, så råkade jag stå bakom en svensk sådan (inom hälsa) idag i kassakön. Det hon handlade var precis det hon anser att man inte skall äta när hon är på TV. Lite underligt, men vi är alla människor…

Namaste,

Johanna

P.S. Bilden idag är från min sista morgonlöpning ned till en badplats i närheten. Underbart att springa och sedan ta sig ett dopp i det klara vattnet.

27juli14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.