Kort yogaprogram för julledigheten

admin
  • 0

Nu är det sen eftermiddag och jag har suttit och jobbat med min hemsida i några timmar. Tyvärr hann jag inte skriva igår. Jag hade mina två sista yogapass för terminen och det kändes bra, men efter det var jag för trött för att sätta mig vid datorn.

Idag känner jag mig piggare och ser fram emot helgen. Jag har hunnit med ganska mycket idag. Dagen startade jag med att springa på vårt löpband och till lunch blev det (bl.a.) en grönkålssmoothie med blåbär, spenat, ingefära och apelsinjuice. Oj, vad stark den var, men förhoppningsvis ger den mig energi och kraft för att ta tag i allt “julpysslande” de här sista dagarna fram till jul.

Under juluppehållet från yogakurserna väntar ganska mycket arbete för mig för att förbereda de nya kurserna. Som jag redan berättat här är det mycket som skall göras och jag vill att alla mina nya och gamla elever skall känna sig riktigt välkomna när de kommer i januari igen. Jag skall bl.a. göra “väntrummet” ännu trevligare med lite tidningar och böcker att läsa för de föräldrar som väntar medan deras barn yogar.

För er som nu inte har någon kurs att gå till de här veckorna kan det ändå vara bra att hitta en egen yogarutin. Ju mer regelbundet man yogar desto mer effekt ger träningen. Att yoga bara tjugo minuter om dagen kan göra stor skillnad för kroppen. Här är ett förslag på asana som du kan göra (om du är van att yoga sedan tidigare). Jag beskriver inte de olika asana här, men fråga mig gärna om du undrar!

1. Sitt med korslagda ben och slut ögonen. Sätt en timer på din mobil eller en äggklocka och sitt i ca. 5 minuter och bara andas. Försök att koncentrera dig på varje in- och utandning.

2.Katt-ko

3. Gör några solhälsning A för att värma upp kroppen.

4. Sidovinkeln

5. Krigare II

6. Triangeln

7. båten

8. Sidoplankan

9. Duvan prep

10. Bron/Brygga

11. Vridning på golvet

12. Savasana åtminstone 5 min.

Naturligtvis är det viktigt att göra alla asana på både höger och vänster sida. Lägg också gärna in några vinyasa emellan positionerna. Lycka till!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.