Att utvecklas i sina asanas

1024 682 admin
  • 0

Idag har jag föreläsningar sent och måste därför tyvärr ställa in barnyogan (ett extratillfälle ges naturligtvis istället!). Jag gillar egentligen bättre att ha undervisning på förmiddagen, eftersom de flesta generellt är mer uppmärksamma då. Det positiva är dock att jag hunnit jobba en hel del nu på förmiddagen.

I morse startade jag dagen med ett yogapass. Sedan vårt löpband tyvärr gått sönder har jag yogat lite mer än vanligt. Det är skönt, men jag saknar min löpning lite grand och hoppas snart att löpbandet är fixat. Hur som helst, så fortsätter jag att försöka att gå upp i brygga varje dag. Det känns som om det går lättare och lättare och att jag hittar fler och fler  tekniker för att placera kroppen rätt. Jag försöker fotografera mig själv och sedan analysera de olika asanas för att se vad jag kan förändra och förbättra. Det är ett alternativ för mig eftersom jag inte har möjlighet att gå regelbundet hos en lärare för tillfället.

Naturligtvis handlar inte yogan bara om att placera kroppen “perfekt” i de olika positionerna, men att förfina sina asanas är en del av arbetet för att må bättre fysiskt. Sedan tror jag inte att det finns några “perfekta” asanas. En asana påverkas av så mycket: hur vi är byggda, hur vi mår psykiskt och fysiskt, hur mycket vi har tränat innan och så vidare. Vi kan sträva mot förfining, men det viktigaste är faktiskt att vi yogar regelbundet och så medvetet som möjligt. Då kommer utvecklingen tids nog att komma automatiskt. Det gäller bara att ha tålamod!

Namaste,

Johanna

IMG_6530

Leave a Reply

Your email address will not be published.