Målsättningar

908 1024 admin
  • 0

Fredag, lördag söndag och måndag är över. Det har varit fyra mysiga dagar. Jag fyllde år i fredags. Det var med blandade känslor som jag mötte den dagen. Att bli äldre är en del av livet och något att vara tacksam för, men också något som gör mig lite sorgsen, eftersom åren går så fort. Att lära sig att livet är en ständig resa, där man aldrig stannar upp mer än en liten stund vid varje hållplats är ibland svårt att acceptera och förstå, men när man väl gör det, så tror jag livet blir rikare, eftersom man på det sättet blir varse om att det är viktigt att leva i nuet och att verkligen uppskatta det man har. Oj, det blev en lång mening! Hoppas ni hängde med i mina tankegångar.

Om några timmar är det dags för min yoga igen. Först väntar ungdomsgruppen och sedan mina två vuxenpass. Terminen börjar att gå emot sitt slut. Det är tre veckor kvar med denna vecka för vuxenyogan. Sedan skall jag ha ett litet juluppehåll innan vårterminen börjar igen (v.3). På söndag kommer jag att lägga ut mer information om vårterminen, så snart går det att klicka in här och anmäla sig.

Den här veckan blir det en ny sekvens och ett nytt tema. Temat kommer att handla om att använda yogan som ett verktyg för att hitta (tillbaka) till sina mål.  Ofta är yogan den enda stunden vi verkligen tar oss tid att lyssna på oss själva och stanna upp. Genom att vi gör det, så blir det tydligare vad vi själva vill göra och om vi är på rätt väg. På det sättet blir det lättare att manövrera mot våra mål.

Jag läste i en bra bok någonstans (kommer tyvärr inte ihåg var) att man oftast inte kan styra direkt mot ett mål. Istället måste man räkna med att komma ur kurs då och då. Saker och ting händer som man inte kan påverka. Det viktiga är att inte tappa modet och ge upp utan att istället acceptera och kämpa vidare. Ibland är man dock inte riktigt medveten att man är ur kurs och då kan yogan hjälpa till, för när man är närvarande i nuet märker man oftast vad det är som inte stämmer och kan förhoppningsvis rätta till det, helt enkelt hamna på rätt köl igen. Jag tycker i alla fall att yogan och mindfulness-meditationen har hjälpt mig på det sättet.

Namaste

Johanna

25nov14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.