Det finns ännu platser kvar till yogan som börjar nästa vecka

295 242 admin
  • 0

Igår hade jag mina första yogapass för den här terminen och det var jätteroligt! Speciellt trevligt är det att min yogagrupp utökas något i år. Jag tycker själv att yogan blir bättre om man är en lite större grupp för då förstärks dynamiken. Det är samma sak med annan undervisning. Det är dock viktigt att gruppen inte är för stor heller! Då försvinner lätt eleverna in i gruppen och det är svårt att se och hjälpa varje enskild individ.

I nästa vecka hoppas jag även kunna starta barn- och ungdomsyogan. Det finns fortfarande platser kvar, så om ni är intresserade gå gärna in och titta på min hemsida: www.yogamedjohanna.se. Tänk på att anmäla ert intresse så fort som möjligt eftersom kurserna startar i nästa vecka.

Idag läste jag ännu en artikel om ungdomsyoga. Tonåringarna i artikeln berättade att de tycker om yoga för att den inte handlar om att tävla. Det är så många aspekter av våra liv som handlar om att tävla. För ungdomar är det kanske i skolmiljön som de känner sig stressade för att få bra betyg eller så är det i någon sport som de håller på med. Vi vuxna blir ständigt bombarderade med bilder av människor som är perfekta och lyckade. Det kan stressa oss och göra oss missnöjda. Vi ser inte längre det vi har utan bara det vi inte har, vilket stressar oss och får oss att må dåligt.

Jag har svårt att tro att vi vuxna och inte heller våra barn kan bli helt oberoende av vår omgivning och helt opåverkbara, men genom att ta en stund varje dag och bara vara, så tror jag att vi kan må bättre. Yogan ger oss ett tillfälle att ägna oss åt oss själva, att vara stolta över våra kroppar (oavsett vad vi presterar eller hur vi ser ut) och att stanna upp och reflektera. Att strunta i alla krav och måsten,  tror jag vi alla behöver.

Namaste,

Johanna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.