Dina tankar skapar ditt liv

150 150 admin
  • 0

Jag har inte haft tid att skriva på några dagar. Det har varit mycket jobb och saker att göra här hemma som det är ibland och då är det inte alltid så lätt att hitta inspirationen och energin att skriva. Nu är det i alla fall en ny vecka och jag känner mig lite piggare.

Jag har precis gått igenom veckans yogasekvens och tema. Den här veckan skall vi jobba med höftöppnare, som är min favoritgrupp av alla asanas. Kanske är det för att jag verkligen behöver jobba med dem eller bara för att jag tycker att de är så härliga.

Höftöppnare är bra på många olika sätt, t.ex. för att släppa spänningar i nedre delen av ryggen och öka blodcirkulationen i benen. Jag läste också att en yogalärare liknade höfterna med den där lådan eller skåpet där man lägger allt man inte vill slänga, men inte heller vet vad man skall göra av. Hon menade att obearbetade känslor som sorg, besvikelse och ilska samlas där och att det därför är viktigt att vi jobbar med att öka flödet i den delen av kroppen.

Eftersom temat handlar om att mjukna i höfterna och släppa spänningar tänkte jag koppla ihop det med att släppa tankemönster som vi inte behöver längre. Tankarna formar oss och påverkar oss otroligt mycket och vissa av dem är verkligen inte nyttiga för oss. Genom att uppmärksamma våra tankar (när vi praktiserarar mindfulness t.ex.) så blir vi mer medvetna om vad vi tänker och vad vi reagerar på och  även på vilket sätt vi reagerar. Vissa tankar upprepar sig vid speciella tillfällen, t.ex. när vi gör ett misstag kanske vi fylls av negativa tankar om oss själva. Detta hjälper för det mesta inte. Det är ett tankemönster som gör oss ännu svagare och därmed också mer benägna att göra ett misstag till.  Så temat kommer vara att uppmärksamma negativa tankemönster och bryta dem genom att istället stärka oss själva, vilket man kan göra genom att t.ex. tänka att “visst jag gjorde något som inte gick som jag ville,men jag försökte och jag gjorde mitt bästa”.  För att växa måste man tillåta sig själv att göra fel och det viktigaste är att man försöka lära sig något av sitt misstag, eftersom man på det sättet utvecklas.

Jag hoppas att mina elever kommer att gilla yogapasset och också känna sig lite starkare och gladare efteråt!

Dina-tankar-skapar-ditt

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.