Ekologisk mat

150 150 admin
  • 0

Imorse när jag vaknade var det ett riktigt busväder ute. Det regnade och blåste och det hade varit skönt att stanna i sängen, men jag gick upp och yogade en stund. Som alltid var det skönt att komma igång och mitt humör skiftade efter bara några asana. Tyvärr var dock barnen inte på sitt mest lysande humör, så mitt tålamod prövades ännu en gång lite grand. Ja, det är inte lätt att vara förälder alltid…

Imorgon är det dags för yogan igen och jag har fortfarande några lediga platser. Till helgen kommer förhoppningsvis min annons ut i vår lokaltidning “Öster” och jag hoppas få några fler elever. Det skulle vara roligt med ett par nytillskott för att öka dynamiken i grupperna.

Tidigare i kväll läste jag ytterligare en intresseväckande artikel från Dr. Mercola. Den tog upp den Stanfordstudie som nyligen publicerades som visar att ekologisk mat inte har ett bättre näringsvärde än konventionellt odlad mat. Han beskrev och analyserade studien relativt ingående och artikeln var nyanserad tycker jag. Vad han menar så handlar ekologisk mat inte bara om vad den har för näringsvärde utan istället om att den innehåller mindre bekämpningsmedel och andra gifter.Det är svårt att sammanfatta artikeln helt här, utan rekommenderar i stället att ni läser den om ni är intresserade av ämnet.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/17/organic-vs-conventional-food.aspx?np=true

Själv försöker jag att köpa ekologiskt av många skäl, men som Dr. Mercola också nämner i sin artikel, så kan det ibland vara ännu bättre att köpa närproducerat, även om det inte är en ekologisk produkt.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.