Intressanta fakta om kaffe

150 150 admin
  • 0

Det är söndag och snart ny vecka igen.  Det har varit en bra helg med släktkalas och tid med familjen. Ibland kan det vara väldigt intensivt med barnen (igår var en sådan dag) när man känner att det är svårt att vara förälder. Barnen var trötta och gnälliga och jag kunde inte riktigt förstå varför. Då gäller det att ha tålamod och att vara kreativ med sina problemlösningar… Som tur var har det gått bättre idag!

Imorse satte jag på mig löparskorna igen och sprang min vanliga runda. Det var skönt att det inte regnade. För några dagar sedan invigde jag löpbandet som vi har i vår källare. Det är bra att ha det, men jag föredrar att springa utomhus. Man blir pigg av den friska luften och får mer energi.

Idag lyssnade jag (samt läste manuskript) på en intressant intervju på Dr. Mercolas hemsida. Den handlade om kaffe och att det faktiskt kan vara hälsosamt. Jag har hört det från flera källor förut, men inte riktigt fördjupat mig i ämnet. Det var i alla fall väldigt intressant och något som kom fram i intervjun var att kaffe kunde vara nyttigt att dricka innan man tränar och då speciellt om man gör det på morgonen. Det viktiga är dock att man dricker kaffet utan socker (och mjölk) och det skall också helst vara gjort på färskmalda bönor som är odlade utan gifter. Dessutom verkar det räcka att man dricker en kopp kaffe om dagen för att dra nytta av hälsoeffekterna.

Det var spännande att läsa eftersom jag själv brukar träna på morgonen och därutöver varit ganska negativ till kaffe. Jag har de senaste året börjat dricka någon enstaka kopp i veckan när jag känner mig väldigt trött, men annars försökt att hålla mig borta från det eftersom det gör kroppen “sur” (i motsats till basisk). Det som diskuteras i intervjun är dock att det inte är så farligt med “sura” livsmedel om man tänker på att äta mycket råa grönsaker (som i de flesta fall är basiska) i sin övriga diet.

Här är en länk till intervjun:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/16/coffee-health-benefits.aspx?e_cid=20120916_SNL_ArtNew_1

Namaste,

Johanna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.