En kall och vacker decemberdag

admin
  • 0

Oj, vad kallt det var i morse när jag cyklade till mitt jobb, men härligt för det ser ut att bli en jättefin förmiddag med blå himmel och sol. Ljuset ger mig mer energi och det är bra eftersom onsdagar är min längsta dag i veckan och då behövs det ett litet energitillskott. Ja, nu är det inte lång tid kvar till jul och det skall verkligen bli skönt att ha ledigt tillsammans med familjen. Jag har ett litet projekt som jag vill försöka att genomföra under ledigheten, nämligen att rensa ut alla saker jag/vi inte behöver. Speciellt när man har barn samlar man på sig en massa saker och efter att ha läst boken “the Happiness Project” blev jag väldigt inspirerad. Det skall bli skönt att skapa plats och få lite mer ordning på saker och ting. Jag tror att det är väldigt individuellt och att man själv måste känna vad som är viktigt i sitt eget liv. En del människor trivs i ett ordnat kaos och då skall man nog fortsätta så. Jag själv mår bäst när jag har ordning runt omkring mig, för då behöver jag inte oroa mig för att inte hitta saker som jag behöver.

I morse sprang jag min vanliga “runda” på löpbandet igen. Det var skönt och snart behöver jag nog öka och springa lite längre om jag skall komma i form till Göteborgs varvet.  Jag har ju sprungit ca tio gånger, men den här gången har jag som mål att verkligen vara bättre tränad. Ju äldre man blir desto viktigare är det tror jag. Förra året tog jag mig inte tid att springa regelbundet och därför kändes det väldigt jobbigt att ta sig fram den sista delen av loppet . Det vill jag inte uppleva igen!

Yogan i kombination med löpningen fungerar fortfarande väldigt bra. I min yogautövning känner jag att min muskulära styrka har förbättrats och att jag orkar stå längre i de stående positionerna och också kan gå djupare och öppna upp på ett annat sätt. Jag skulle verkligen rekommendera alla som springer att också prova på yoga som ett komplement. I framtiden har jag faktiskt funderingar på  att eventuellt utveckla en kurs speciellt med yoga för löpare.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.