En till födelsedag och bokläsning

576 1024 admin
  • 0

Idag fyller min yngsta dotter Philippa 9 år. Februari är en intensiv månad för oss med många festligheter på grund av två av mina döttrars födelsedagar. Det tar lite extra tid, men är naturligtvis också jätteroligt <3! Imorgon skall vi ha barnkalas här hemma. Idag hinner vi tyvärr inte fira så mycket tillsammans eftersom jag undervisar yoga hela eftermiddagen och kvällen.

Dagens arbete har bestått i att förbereda den tredje och sista sekvensen för Nösund och att börja med första föreläsningen som kommer att handla om yoga, meditation och mindfulness. Jag försöker hela tiden hålla mig uppdaterad inom området och har därför inhandlat ett par nya böcker på adlibris. Jag återkommer när jag fått dem.

Igår läste jag ut Robin Sharmas bok “Greatness guide”, som jag lånat på biblioteket. Jag tycker den var läsvärd, men kände samtidigt att en del av innehållet liknade boken jag läste innan av honom som hette: “Vem gråter vid din grav?”. Några punkter av det han skriver skall jag dock försöka att ta med mig och tillämpa även i mitt eget liv. En punkt som han nämner är att: ens dagar formar ens liv och det håller jag verkligen med om. Jag försöker se varje dag som en miniversion av mitt liv, där jag inkluderar allt jag tycker är viktigt. Det går förstås inte hela tiden och ibland har jag riktigt dåliga dagar, då jag både är ledsen och arg, men min utgångspunkt varje morgon är ändå att försöka (och ibland blir det faktiskt som jag tänkt :-)). Med det menar jag inte att de dagarna är problemfria (man kan inte kontrollera allt), utan bara att jag får med det jag tycker är viktigt och betydelsefullt (att vara med de som betyder mycket för mig, att träna, att äta gott och hälsosamt, att läsa och lära mig något nytt, att skriva och dela med mig av mina funderingar och att vila och meditera). Får jag med det mesta av det som betyder något för mig, så känner jag mig starkare och har lättare att hantera problem och utmaningar som uppkommer på vägen.

Nej, nu är det dags att förbereda mig inför eftermiddagens och kvällens yogaklasser.

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.