Funderingar kring livets upp- och nedgångar

683 1024 admin
  • 0

Jag hann inte skriva igår. Dagen var full av förberedelser för min yngsta dotters barnkalas och annat som skulle göras. Det var roligt, men intensivt! Idag har det tvärtom varit en lugn dag och jag har inte gjort så mycket. I morse yogade jag igenom mitt program en timme med avslappning och meditation utöver det. Det var skönt.

Igår fick jag reda på att en släkting till mig inte mår bra. Det oroar mig och gör mig ledsen. Jag tänker på honom och hans familj och hoppas allt ordnar sig. I sådana situationer är yogan en stor hjälp. För två år sedan blev min bror också sjuk. Det var en tuff tid och jag tänkte ständigt på honom och oroade mig för hans hälsa. Att ha yogan, där jag medvetet bara fokuserade på andningen och musklerna hjälpte mig att släppa allt en liten stund. Det behövdes. Att hela tiden oroa sig tar enormt på krafterna. Man behöver vila även i det jobbiga, annars orkar man inte.

Ibland tänker jag på livets upp- och nedgångar.  Det är så lätt att tro att allt är glättigt och enkelt när man ser sig omkring, men egentligen är det ofta bara yta. Vi bär alla på vår egen sorg och oro. Jag tror att det är viktigt att dela det med sina barn också. Man vill skydda, men livet är inte alltid en dans på rosor. Svåra saker händer, vi misslyckas och faller. Även vi vuxna är ibland rädda och ledsna. Naturligtvis skall vi inte ösa detta över barnen, men i små doser (och på ett adekvat sätt) tycker jag att vi skall berätta och visa att livet ibland är tufft. Att sorg och svårigheter är lika naturliga som glädje och lycka. Det är också viktigt att stärka barnen genom att visa att vi har kraften och förmågan att ta oss igenom även problematiska perioder i livet, så att de förstår att det finns hopp. Människan är fantastisk. Den kan anpassa sig till de mest tuffa situationer och tiden hjälper till att läka, även om vissa sår aldrig riktigt försvinner, så minskar det onda.

Många allvarsamma ord. Det hör till livet, men i lagom portioner. Resten av tiden får man istället tänka på allt fint som finns och som man kan vara tacksam för <3.

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.