Fler betraktelser i Florida

1024 895 admin
  • 0

Det är vår näst sista dag här i Florida. På lördag morgon åker vi vidare till Kanada för min mans konferens i Toronto. Dagarna här har varit avkopplande och det var ett givande skolbesök som jag hade i tisdags. Skolan låg i ett ganska fattigt område (över 90% av eleverna var berättigade till matkuponger), men rektorn brann verkligen för sina elever och det var mycket inspirerande att höra om hans arbete.

När vi körde från skolan passerade vi några väldigt fattiga kvarter med små, gamla, slitna hus. USA är verkligen kontrasternas land och som ”utsomstående”, så ser man naturligtvis dessa mycket tydligare än när man lever i det.

De här sista dagarna har vi också hunnit med att se lite andra omgivningar. Igår var vi i Daytona Beach och idag i St Augustine, där min man och mina barn passade på att besöka det gamla fortet.

Jag hade lite tid att kika i några små butiker, men till slut blev det för varmt, så jag fick ta min tillflykt till en liten restaurang för att kyla av mig.

Nu i eftermiddag hoppas vi att vi skall kunna bada lite grand, men just nu åskar det, så det är bäst att vi håller oss på land. I morse blev det en springrunda på stranden och därefter bad, så vi har i alla fall redan varit i vattnet. Det är underbart att springa barfota i stranden och trots att jag gjort det ganska mycket under de här veckorna har jag inte känt något i kroppen, så det verkar gå bra utan skor, men i längden är det kanske ändå bättre för mig att springa med något på fötterna.

Så många yogaställen verkar det inte finnas här. Jag har sett två yogastudios än så länge.  Det är med all sannolikhet bättre i Miami och även i Jacksonville, som är större städer. Jag har i stället yogat utomhus för mig själv och det har fungerat bra det med.

Namaste,

Johanna

3jul14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.